subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Rim: Lajović i Kecmanović uspešni na startu kvalifikacija

Srbija je u kvalifikacijama za masters u Rimu imala dva predstavnika i oba su prošla prvo kolo.

Prvi je na terenu bio Dušan Lajović koji je posle velike borbe pobedio Slovenca Aljaža Bedenea. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 6:7 (3:7) 6:1.

Mogao je Lajović ovaj meč da reši u dva seta, ali svojom krivicom je uspeo da vrati protivnika u igru. Prvi set je doneo veliku borbu i taj brejk u kojem je Lajović bio bolji sa 7:2.
Nastavak duela donosi još veću borbu, ali činilo se kao da je Lajović bolji igrač. Srpski teniser je do brejka došao u najboljem trenutku, u 12. gemu, ali ruka mu se stegla u najgorem mogućem trenutku. Bedene je napravio brejk i odveo drugi set u taj brejk koji je na kraju pripao njemu.

Na svu sreću po Lajovićeve navijače, Lajović nije pao u igri i sa furioznih 6:1 u trećem setu je uspeo da se plasira u drugo kolo u kojem će igrati protiv Britanca Danijela Evansa.

Drugi predstavnik Srbije je bio Miomir Kecmanović koji je pobedio Poljaka Huberta Hurkača. Poljak je bio veliki favorit u ovom duelu, a Kecmanović je posle velike borbe uspeo da slavi rezultatom 2:1, po setovima 6:3 1:6 6:4.

Kecmanović je rutinski uspeo da osvoji prvi set, ali veliki pad u igri je doživeo u drugom koji je izgubio ubedljivim rezultatom. Ipak, to ga nije omelo već je sjajnom igrom u trećem setu uspeo da slavi i plasira se u treće kolo.

Njegov protivnik za plasman u glavni žreb turnira će biti Nnorvežanin Kasper Rud.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje