četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Rim: Zverev ponovo razočarao, Čilić rutinski do drugog kola

Prošlogodišnji finalista, a sada četvrti nosilac Aleksander Zverev poražen je u drugom kolu mastersa u Rimu. Koban po Zvereva je bio domaći teniser Mateo Beretini, a rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 7:5.

I danas se pokazalo da je Zverev daleko od najbolje forme, a najveći problem je nedostatak samopouzdanja. Uprkos lošem startu koji je sada postao standardan u igri Zvereva, mladi Nemac je uspeo da se vrati u meč. U samom finišu seta Zverev je propustio pet brejk lopti, a nakon toga je bio kažnjen.

Beretini je uz veliku podršku domaće publike nastavio u istom ritmu. Sjajno se kretao, i u svakom segmentu igre parirao favorizovanom Zverevu. Drugi set je bio preslikan kao prvi, a Zverev je ponovo u 12. gemu ispustio svoj servis, što je automatski značilo da je izgubio meč.

Beretini će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Švarcman/Ramos.

Ovim porazom Zverev će izgubiti mnogo bodova, a od ponedeljka ga čeka nešto veći pad na ATP listi.

Nešto ranije, Marin Čilić je uspeo da pobedi domaćeg igrača Andreu Basa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 7:5.

Basa je kao domaći igrač dobio specijalnu pozivnicu od organizatora i nije se obrukao. Ako se izuzme prvi set koji je Čilić dobio lagano sa 6:1, drugi je doneo mnogo veću borbu.
Basa je uspeo da povede sa 2:0 u drugom setu, ali nije uspeo tu prednost da zadrži. Iskustvo Čilića je odlučilo, jer je Hrvat znao kada da stitne protivnika koji u ključnim trenucima nije igrao najbolje.

Čilića u trećem kolu očekuje duel protiv boljeg iz duela Dimitrov/Štruf.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje