utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mateo Beretini – Hubert Hurkač – Najava polufinala Vimbldona

Polako, ali sigurno dolazimo do kraja Vimbldona. Danas su na programu polufinalni mečevi u muškoj konkurenciji. Meč koji ćemo mi analizirati odigraće Italijan Mateo Beretini i Poljak Hubert Hurkač. Prema kladionicama, favorit za plasman u veliko finale je Beretini čija se pobeda plaća kvotom 1,50. Margina za gemove je postavljena na 40,5.

Beretini kao top 10 igrač, i kao igrač koji uz Đokovića igra najbolji tenis u prethodnih par meseci mora biti favorit. Tu neme rasprave, ali u ovom meču će se Hurkač i te kako pitati, jer očigledno kada je on u ritmu onda padaju i oni najbolji. Doduše, to se retko dešava, jer je od one titule u Majamiju vezao sedam poraza, ali kao što smo rekli kada ga krene onda ide do samog kraja bez obzira ko mu bio protivnik.

Ovde se nema šta mnogo analizirati. Ključ ovog meča će biti servis. Obojica poseduju razorne prve servise i kada to ulazi u korektnim procentima onda ovaj sa druge strane nema šta da traži. Riterni su loši i kod jednog i kod drugog, tako da servis, servis, servis i samo servis.

Ako bi gledali igru u polju tu bi prednost morala ići Hurkaču. Poljak je prosto kompletniji igrač i sposobniji je da produži poen. Ono što je prikazao protiv Federera je za divljenje. Kada naterate onu londonsku publiku da vam tapše, a zna se koliko vole Federera, onda je to dokaz da ste pravili čuda. Iako je veoma visok, Hurkač se odlično kreće i u dužim razmenama mora imati prednost. Takođe, njemu će cilj biti da maksimalno eksploatiše Beretinijev bekend, jer je taj udarac bar duplo slabiji od forhenda.

O važnosti meča ne treba trošiti reči. Ovakvi mečevi se možda igraju jednom u karijeri. Hurkač ima osvojen taj masters u Majamiju ove sezone, i iskustvo sa tog meča će mu sigurno značiti. Psihološki gledano on je i tu u prednosti, jer Italijana već vide u finalu. Kako će se Beretini nositi sa time, ostaje nam da vidimo.

Igrati pobedu Beretinija na 1,50 se zaista ne isplati, ma koliko on bio dobar ove sezone. Ovo je polufinale grend slema, nešto novo i za jednog i za drugog. Za očekivati je da ostave sve na terenu, jer finale Vimbldona se igra jednom u karijeri. U skladu sa tim mi očekujemo da ovo bude jedna neizvesna bitka koja će otići barem u četiri seta.

P.S. Sumnjivo je malo što su organizatori promenili raspored. Možda i oni očekuju neki maraton u pet setova, jer u drugom polufinalu Đoković realno ima lak zadatak.

Predlog za klađenje: 4+ setova 1,60

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje