četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Medison Kiz šampionka Čarlstona

Američka teniserka Medison Kiz osvojila je titulu na turniru u Čarlstonu. Ona je u velikom finalu pobedila Dankinju Karolinu Voznjacki, a rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 6:3.

Veliko finale je opravdalo epitet, jer meč bio visokog kvaliteta. Sve što ženski tenis može da pruži je viđeno u ovom meču, a spretnija i malo srećnija je bila Medison Kiz.

Velika borba je viđena u prvom setu. Kiz je prva napravila brejk u trećem gemu, ali Voznjacki je momentalno uzvratila ribrejkom i tako stvari vratila u potpuni egal. Do kraja prvog seta nije viđen brejk, a kulminacija svega je bio taj brejk prvog seta, u kojem je Medison Kiz posle mnogo muka uspela stvari da preokrene u svoju korist.

Osvajanje prvog seta je potpuno rasteretilo američku teniserku. U nastavku je igrala mnogo opuštenije, bez pritiska i to se odrazilo na igru. Kako je meč odmicao Kiz je bila sve sigurnija, i bilo je pitanje trenutka kada će prelomiti meč. To se dogodilo u šestom gemu kada je napravila brejk i povela sa 4:2. Taj jedan brejk je na kraju bio dovoljan za pobedu, jer je Kiz bez ikakvih problema sačuvala servis do kraja meča.

Titula u Čarlstonu je prva za Kiz ove sezone, a četvrta u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje