petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Medvedev preokretom do četvrtfinala u Beču

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču. Rus je u osmini finala savladao Kanađanina Vašeka Pospišila rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:2.

Težak meč za Medvedeva, ali je na kraju uspeo da se izvuče. Prvi set je pripao Pospišili, koji je u tom periodu meča bio dosta bolji igrač. Kanađanin je bio mnogo veća pretnja na servis protivnika, u dva navrata je imao dve vezane brejk lopte. Medvedev je jednom uspeo da se izvuče, ali ne i drugi put. Brejk u sedmom gemu prvog seta je bio dovoljan za vođstvo od 1:0.

Drugi set očekivani odgovor Medvedeva. Rus je počeo mnogo bolje da riternira, ali nikako nije uspeo da napravi prelomi udarac. Ključni trenutak meča je sedmi gem drugog seta kada je Pospišil propustio brejk loptu. Medvedev je na sebi svojstven način uspeo da se spasi i nakon toga napravi brejk.

Sve nakon toga je bilo u znaku Medvedeva koji je u trećem setu izdominirao i na kraju zasluženo došao do pobede. Za plasman u polufinale Medvedev će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Ostali rezultati:

Evans – Rodionov 7:5 6:3
Sonego – Hurkač 7:6 (8:6) 7:6 (7:2)
Rubljov – Siner 2:1 /Predaja Sinera

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje