petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mega bez Koste i Kabe u Zagrebu, Ante enigma za Milojevića

Košarkaši Mega Leksa gostuju u utorak ekipi Cibone u okviru utakmce Lige Šampiona. Meč je na programu od 20:30 časova, a biće već treći međusobni u ovoj sezoni. Mega je u Hrvatsku otputovala bez Alfe Kabe (pvoreda) i Kostje Mušidija (bolestan).

U 2 međusobna duela ove sezone, rezultat je poravnat. Mega Leks je pobedila u Ligi
Šampiona 81-79, a dvojac koji je odsutan postigao je 28 poena (Mušidi 17 poena, a Kaba 11). Najefikasniji u tom meču bio je Ognjen Jaramaz sa 22 poena, dok je Rade Zagorac totalno podbacio sa svega 6 poena. U redovima Cibosa nezaustavljiv je bio Ante Žižic koji je postigao 22 poena, a Šakić samo poen manje.

U duelu odigranom nedavno (4.12.) u okviru ABA lige zagrepčani su se revanširali 71-82. Opet su Kaba i Mušidi bili najefikasniji i postigli su 30 poena zajedno, a pik Boston Celticsa bio je još efikasniji i postigao je neverovatnih 35 poena.

Problem koji Mega ima sa branjenjem Ante Žižića apostrofirao je i trener Mege, Dejan Milojević:

Trenutno se nalazimo u seriji gostovanja i pri tome imamo zdravstvenih problema zbog kojih neće igrati Kaba i Mušidi. Prethodno smo izgubili za nas veoma bitan meč u Skoplju protiv Karpoša a već nas očekuje put u Zagreb. Cibona je vrlo kvalitetna ekipa koju predvodi fantastični Žižić. Igrali smo sa njima dva puta ove sezone i znamo šta nas očekuje. Moraćemo da odigramo daleko kvalitetnije u odnosu na prethodne mečeve. Bitno je da pronađemo način da branimo Žižića bolje nego što smo to uradili u poslednjem meču u Mitrovici. Ukoliko to uspemo, onda verujem da možemo da dođemo u situaciju da se borimo za pobedu u Zagrebu koja bi nam puno značila za samopouzdanje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje