petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mendi i zvanično u Londonu

Transfer koji je tokom proteklih dana bio uveliko najavljivan, dobio je svoju definitivnu potvrdu – Eduard Mendi je novo pojačanje Čelzija.

28-godišnji golman dolazi u redove londonskog kluba za sumu od 24 miliona eura (dodatnih 6 miliona na kroz bonuse) iz francuskog tima, Rena. Reprezentativac Senegala je sa „Plavcima“ potpisao saradnju do leta 2025. godine.

 

„Izuzetno sam uzbuđen što sam se pridružio Čelziju. Ispunila mi se želja da budem deo ove uzbudljive ekipe i da radim sa Frenkom Lampardom i kompletnim trenerskim personalom. Radujem se upoznavanju sa mojim novim saigračima i jedva čekam da počnem da igram“, kazao je senegalski čuvar mreže.

Mendi je tako nakon samo jedne sezone napustio Ren u kojem je ostavio zaista sjajan utisak – na 13 utakmica je sačuvao svoju mrežu netaknutom, primio je samo 31 pogodak na 33 odigrana duela, a imao je oko 78% uspešnosti odbranjenih udaraca prema njegovom golu.

Senegalac bi trebao da preuzme ulogu prvog golmana engleskog kluba umesto, Kepe Arizabalage koji je usled dosta loših izdanja u poslednje dve sezone konstantno na meti kritika.

Fotografija preuzeta sa sajta: https://www.chelseafc.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje