Advertisement
MaxBet

Pitamo se, da li će Khimki biti snažniji ove sezone? Iz tog razloga, analiziramo dve pozicije, poziciju centra i niskog krila.

Kao što smo već upoznati James Anderson i Tyler Honeycutt prošle sezone smenjivali su se na poziciji tri, tj. poziciji niskog krila, dok je Charles Jenkins povremeno popunjavao rupe kada bi jedan od pomenute dvojice bio odsutan.
Anderson i Honeycutt više nisu igrači Khimkija, a zamenjeni su Tony Crockerom i Casey Pratherom.
Zbog jednostavnosti, poredićemo Tony Crockera (najviše se istakao na poziciji 3) i Tyler Honeycutta za koga smatramo da je imao bolju sezonu u odnosu na Andersona.

Za početak, Honeycutt je igrao isključivo poziciju SF, dok Crocker može da igra na pozicijama SG i SF, tako da su sa njim alternativne rotacije moguće. Honeycutt nije primarno šuter, već je bio karakterističan po veoma energičnoj odbrani i fantastičnim odrazom. Neretko je beležio dvocifren broj skokova po utakmici. Takođe, 1.1 krađu po utakmici i skoro 2 asistencije prosečno. Procenti šuta su mu nešto ispod 50%, a slobodna bacanja pogađao je perfektno.
Crockera možemo okarakterisati kao specijalizovanijeg igrača jer njegov doprinos ekipi se objašnjava dobrim procentima šuta, čak preko 50%. Prošle sezone je takođe beležio 1 krađu po utakmici, ali nema skakačke sposobnosti kao što ih je imao Honeycutt.

Crockerov učinak u pripremnim utakmicama za Khimki:
Maccabi – 16
AEK – 16
Darussafaka – 19
Pao – 9
Banvit – 2

Prelazimo na Jordan Mickey-ja, koji nema iskustva u Evropi, pa ćemo ovu činjenicu računati kao njegov nedostatak zbog potrebnog vremena za adaptaciju. On će takođe omogućiti bolju rotaciji jer može da igra i na poziciji krilnog centra i primarno na poziciji centra. Menjaće Thomasa Robinsona koji se vratio u NBA, koji je igrao na poziciji centra u Khimkiju. Robinson se nije spektakularno istakao u Evropi, imao je nekoliko dvocifrenih partija, sve ostalo je bilo diskutabilno. Mickey se pokazao u pripremnim utakmicama kao solidan centar, gde je na svakoj utakmici beležio dvocifren učinak što se tiče poena. Pogađao je i šuteve za tri, ali imao je dosta turnovera, minimalno 2 na svakoj, zato ističemo da će mu biti potrebno vreme da se adaptira na Evropu.

Njegovi poeni na pripremnim utakmicama:
Maccabi – 18
AEK – 11
Darussafaka – 12
Pao – 11
Banvit – 21

Definitivno da nova pojačanja mogu da unaprede igru Khimkija u smislu boljeg šuta i veće rotacije, tako da ne treba da nas čudi da ruska ekipa odigra kvalitetniju sezonu u odnosu na prethodnu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.