subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Miler „ukrao“ pobedu u Herezu!

Vozač Dukatija Džek Miler pobednik je trke za Veliku nagradu Španije u Herezu. Miler je posle velike drame došao do druge pobede u kraljevskoj klasi, a na pobedničkom postolju su mu se pridružili timski kolega Frančesko Banjaja i Franko Morbideli iz Petronas Jamahe.

Jako turbulentna trka u Herezu koja je imala neočekivan start. Vozači Dukatija su imali sjajan start, ali Fabio Kvartararo je veoma brzo preuzeo prvu poziciju. Sjajni Francuz je iz kruga u krug vozio najbrže krugove, a jedini koji je mogao da prati taj ritam bio je Džek Miler. Činilo se da je trka gotova, jer je Kvartararo napravio ključnu razliku, ali desilo se ono najgore po njega. Pneumatici su odjednom prestali da rade i Kvartararo je počeo da gubi na vremenu. Kroz dva kruga Miler ga je pretekao, a nakon toga još pola karavana. Miler je preuzeo čelnu poziciju, a pratili su ga Frančesko Banjaja i Franko Morbideli. U duelu za drugu poziciji pobedio je Banjaja.

Četvrto mesto zauzeo je Takaaki Nakagami iz LCR Honde, ispred Žoana Mira na Suzukiju. Šesti je bio Pol Espargaro na Apriliji, a prvih deset su kompletirali Maverik Vinjales (Jamaha), Žoan Zarko (Pramak Dukati), Mark Markez (Repsol Honda), i Pol Espargaro (Repsol Honda).

U generalnom plasmanu vodi Frančesko Banjaja sa 66 osvojenih bodova, drugi je Fabio Kvartararo sa dva boda manje.

Ovodoišnji Moto GP šampionat se nastavlja 16. maja kada se vozi trka za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje