utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mlade košarkašice krenule sa treninzima

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu, 6. februara od 16.00 časova u Istanbulu odigraće poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se ovog juna održati u Francuskoj i Španiji.

Protivnik je Litvanija, a naše reprezentativke su već obezbedile plasman na završni turnir, pošto su upisale dve pobede protiv Turske, jednu protiv Litvanije, dok je trijumf protiv Albanije obrisan zbog odustajanja albanske selekcije od kvalifikacija.

Selektorka Srbije Marina Maljković posle osvajanja bronze na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu istakla je ogroman značaj u građenju nove generacije košarkašica, koje postepeno treba da zamene iskusnije koje su se sa tri velika takmičenja u poslednjih šest godina vratile sa medaljama. S tim u vezi i svako okupljanje u okviru tekućih kvalifikacija, kao i boravak na Zlatiboru prošlog leta, ona je iskoristila da radi sa grupom najperspektivnijih mladih igračica, a pojedine su već uspele da se izbore za šansu da ponesu dres seniorskog tima.

Perspektivne igračice radiće ovog vikenda u dvorani „Vizura sport“ i nekolicina njih će se priključiti reprezentativkama koje će putovati u Istanbul i biti u konkurenciji za meč protiv Litvanije. Poziv su dobile: Teodora Turudić, Jovana Nogić, Katarina Zec, Mina Đorđević, Milica Popović, Marina Stojić, Sofija Olić, Tina Selaković, Katarina Jakovljević, Višnja Stefanović, Ivana Katanić, Maša Janković, Mona Zarić, Snežana Bogićević, Vladana Vujisić i Nevena Naumčev.

Seniorska reprezentacija Srbije okuplja se u ponedeljak u „Kraun Plazi“. Do srede će trenirati u Beogradu, kada će otputovati za Istanbul, gde je očekuje poslednja kvalifikaciona utakmica protiv Litvanije u subotu. Naš tim je već obezbedio plasman na EP.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje