petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – Baltimor Orioles

Da bi vam približili MLB ekipe,upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 29 dana.


BALTIMOR ORIOLES

Baltimor je član Američke konferencije, divizije istok. Prošlu sezonu su završili ubedljivo poslednji. U pitanju je projekat u timu koji već traje 3 godine, a radi se o prilagođavanju mladih top prospecta koji tek treba da stasaju i veterana koji su dobili priliku iz nižih liga da pomognu svojim iskustvom.

Otvoriće sezonu na Fenway-u 1. aprila protiv Bostona, a ovako će izgledati njihov kostur ekipe:

Hvatači (catchers) (2) – Pedro Severino, Chanse Sisco – Severino je trebao da bude trejdovan ali to se ipak nije desilo. U međuvremenu hvatač Adley Rutscham 1. pick na draftu se povredio i Severino je morao ostati. Mladi hvatač neće zaigrati najverovatnije ove sezone tako da će Severino/Sisco ugrabiti svoje mesto u ekipi.

Prva baza (first base) (2) – Trey Mancini, Chris Davis – Nakon što se Santander prebacio na poziciju desnog outfilda, Mancini će se vratiti na svoje primarnu poziciji prve baze. Podsetimo da je celu prošlu sezonu izostao zbog otklanjanja raka debelog creva. Davis će mu biti backup, već u poznim godinama zna da udari brdo homrunova, a ugovor mu ističe sledeće godine.

Druga baza (second base) (1) – Yolmer Sanchez – Zlatna rukavica 2019. u Američkoj ligi gotovo je siguran na ovoj poziciji u timu. Nakon što su otpustili Hanser Alberta, doveli su iskusnog Sancheza iz Giantsa, dok je većinu svoje karijere proveo u White Sox-ima. Na spring treningu kandidate za ovu poziciju imaće mlade igrače Jahmai Jones i Rylan Bannon.

Treća baza (third base) (1) – Rio Ruiz – Starter iz prethodne 2 sezone u ćošku infilda imao je čak 21 HR i solidan AVG .224. Praktično nema konkuretna na ovoj poziciji, osim ako bi imao dan odmora mogao bi u pomoć da priskoči Rylan Bannon.

Shortstop (1) – Freddy Galvis – Najbolji posao GM je uradio dovođenjen ovog iskusnog veterana. Potpisao je jednogodišnji ugovor vredan $1,5 miliona. On će definitivno biti svaki dan SS, a zamenio je Jose Iglesiasa koji je napustio klub.

Outfield (4) – Ryan Mountcastle, Cadric Mullins, Antony Santander, Austin Hays – Najjače oružije ekipa će imati u ova 4 imena koja igraju u autfildu. Zamislimo startne pozicije od levog do desnog Mountcastle-Mullins-Santander dok bi Hays bio backup kad bi neko odmarao. Niko od ovih igrača nema više od 26 godina i pred njima je tek budućnost. Mountcastle je impresivno igrao u debitanskoj prošloj sezoni i nagrađen je nagradom za rukija godine Američke lige. Mullins će biti najbrži igrač na terenu dok se od Santandera očekuju sjajni i jaki udarci.

Startni bacači (starting pitchers) (5) – John Means, Felix Fernandez, Matt Harvey, Dean Kremer,  Keeagan Akin – Oriolsi su dobili velika imena u prelaznom roku, dodavši u svoj roster Harvey i Felixa. Ostatak ove rotacije biće rukiji Kremer, Akin ili neko drugi koji će pokušati da ima najbolju moguću debitansku sezonu. Means je već poznato iskusno ime u Baltimore te će on biti starter na otvaranju prvenstva protiv Bostona. Ako bude negde zapelo koristiće i više od 5 bacača, a na dobijanje svoje šanse čekaju Wade Le Blanc, Jorge Lopes kao i 5. pick na draftu Mac Sceroler.

Bullpen (relivers) (9) – Cesar Valdez, Tanner Scott, Hunter Harvey, Paul Fry, Shawn Amstrong, Dillon Tate, Travis Lakins Sr, Thomas Eshelman, Jorge Lopez – Skraćena sezona 2020. je bila veoma dobra za bullpen Baltimora, bili su u samom vrhu po brojkama i svaki put su donekle spustili ritam utakmica kad bi starter uprskao stvar. Najbolji su bili levoruki Scott, Tate i Fry. Utakmice je zatvarao veteran Eshelman.

LINEUP

  • CF     Cedric Mullins (S)
  • RF     Anthony Santander (S)
  • DH    Trey Mancini (R)
  • 1B     Ryan Mountcastle (R)
  • LF     Austin Hays (R)
  • C      Pedro Severino (R)
  • 3B     Rio Ruiz (L)
  • SS     Freddy Galvis (S)
  • 2B     Yomler Sanchez (S)

 

Mišljenje urednika: Ima napretka u ekipi to je sigurno. GM je doveo neke iskusne igrače (Galvis,Harvey,Felix). Međutim ova divizija je zaista jaka, i pobede će morati da traže protiv ostalih ekipa iz konferencije, dok će protiv Toronte, Tampe, Jenkisa biti zaista teško. Boston je možda jedini po meri rival u ovoj diviziji. Prognozira im se negde oko 65 pobeda, a sve preko toga bi za njih bio uspeh! Jedva čekamo debi Felixa u dresu Baltimora, a ako se on preporodi možda ipak gledamo uzbudljivu sezonu ovog kluba!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje