četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – New York Yankees

Da bi vam približili MLB ekipe, upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 28 dana.


NEW YORK YANKEES

Popularni Jenkiji su članovi Američke lige, divizija istok. Prošlu skraćenu sezonu imali su skor 33-27 i bili su 2. u diviziji iza Tampe, dok su u play offu dogurali do polufinala konferencije.

Ova sezona će se igrati po rasporedu od 162 utakmice, a trener Jenkija Aaron Boone najavljuje pohod na titulu: „Nadamo se da je ovo naša godina, da se konačno možemo popeti na vrh planine“. Sezonu će otvoriti pred svojim navijačima, a gostovaće im Toronto.

Pozicioni igrači su na pripremama u Tampi, a kostur tima će ovako izgledati:

Hvatači (catchers) (2) – Gary Sanchez, Kyle Higashioka – Nakon razočarajuće prošle sezone Sanchez bi opet trebao biti prvi hvatač ekipe. Na kraju sezone i u doigravanju šansu je dobio i Higashioka, startovao je 5 od 7 play off utakmica. A on će biti rezervni hvatač i menjaće Sancheza ako bude trebalo.

Prva baza (first base) (1) – Luke Voit – Svojim performansom u prošloj sezoni od čak 22 udarenja HR zacementirao je svoje mesto na pozicijie prve baze. Vrhunska igra i sjajno udaranje pravilo je razliku, Voit je podigao nivo igre mnogo u odnosu na debitansku sezonu.

Druga baza (second base) (1) – DJ LeMahiue – Jenkisov bombarder je u januaru potpisao 6-godišnji ugovor sa klubom, vredan $90 miliona. Imao je najvolji avg. u Američkoj ligi od .364 dok je procenat da stigne na bazu bio skoro 50%. Ovo mu je 3. sezonu u klubu, dok je pre toga proveo  godina u Koloradu.

Treća baza (third base) (1) – Gio Urshela – Urshela je kompletirao 2 godine u Jenkisima kao kandidat za zlatnu rukavicu. Sjajan defanzivac iz vrućeg kornera imao je 6 HR i 30 RBI u 43 odigrane utakmice prošle sezone. U play offu je doživeo blažu povredu i morao je na operaciju lakta. Ipak će biti spreman za otvaranje sezone.

Shortstop (1) – Gleyber Torres –  All star u obe sezone otkad je u klubu, imao je dosta dobre 2 sezone kao igrač za svaki dan na ovoj pozicji. U 42 utakmice prošle sezone udario je 3 HR i imao 16 RBI. Najveća mana su mu defanzvine greške kojih je imao 9, što je najviše u ligi. Svi u klubu se nadaju da to može ispraviti u ovoj sezoni.

Outfilders (4) – Clint Frazier, Aaron Hicks, Aaron Judge, Brett Gardner – Kako izjavljuje trener Boone, Frazier bi trebao biti regularan levi outfilder, dok će centra igrati Hicks a Judge desnog. Kao rezerva ili backup biće veteran Gardner koji je obnovio ugovor sa klubom na još godinu dana. Jedan od boljih tria u ligi, udarački Judge sa nada 40+ HR ove sezone.

Udarač umesto bacača (Desighated hitter) (1) – Giancarlo Stanton – Nakon sjajnog izdanja u play offu i udarenih čak 5 HR, trener udaranja Cashman izjavljuje da bi Stanton mogao biti za stalno na ovoj poziciji. Igrao je on i u outfildu ali je imao par povreda pa neće više rizikovati sa time.

Startni bacači (starting pitchers) (5) – Gerrit Cole, Corey Kluber, Jameson Taillon, Jordan Montgomery, Deivi Garcia – Rotacija bacača je sasvim nova za Jenkise jer je duo Kluber-Taillon verovatno velika budućnost. Od Cole se očekuje još jedna sezona sa 15+ pobeda, ako ne i 20. Montgomery je i dalje iza svih njih ali i dalje ima kvalitet za 5-10 pobeda. Na poslednjem mestu je Garcia koji će dobiti šansu umesto Germana koji nije bacao od septembra 2019.

Bullpen (Relievers) (7) – Aroldis Chapman, Zack Britton, Chad Green, Darren ODay, Justin Wilson, Luis Cassa, Jonathan Loaisiga, Albert Abreu – Prvi posao koja je uprava kluba je uradila produživši ugovor sa Brittonom do 2022. Tako će tandem levorukih bacača Britton-Chapman biti zaduženi za zatvaranje utakmice. Iako su izgubili Otavina koji je otišao u Boston, uprava je našla alternativu u dovođenju O Day i Wilsona.

LINEUP

  • 2B    DJ LeMahieu (R)
  • RF    Aaron Judge (R)
  • CF    Aaron Hicks (S)
  • DH   Giancarlo Stanton (R)
  • 1B    Luke Voit (R)
  • SS    Gleyber Torres (R)
  • LF    Clint Frazier (R)
  • 3B    Gio Urshela (R)
  • C     Gary Sanchez (R)

 

Mišljenje urednika: Ekipa stvorena da bude šampion, sad da li će se to desiti ove ili neke sledeće ambicije su tu. Bukvalno nijednog kvalitetnog igrača nisu izgubili a mogli su da im nisu bili obnovljeni ugovori. Uprava kluba veruje u ovu generaciju i ako bi mene pitali možda je vreme da se nešto čarobno desi. Čisto kad podsetnik da Jenkiji imaju najviše fanova u Americi i svetu, a oni su nestrpljivi da se opet posle 20+ godinu raduju.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje