četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 Najava ekipe – Boston Red Sox

Da bi vam približili MLB ekipe,upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a isto toliko dana je ostalo do početka nove sezone. 


BOSTON RED SOX

Boston je član Američke konferencije divizija-istok. Prošlu sezonu su završili na 4. mestu u diviziji sa skorom 24-36 samo ispred Baltimor a daleko od play off mesta. Ove sezone nisu kupili nijednog zvučnog igrača i oslanjaće se na talente i neke iskusne veterane.

Red Soxi će sezonu otvoriti 1.aprila na svom Fenway Parku protiv Baltimora, a sad ćemo vam i predstaviti kako bi trebao izgleda lineup ekipe, kao i koji će to bacači bacati:

Hvatači (cather) (2) – Christian Vazquez, Kewin Plawecki – Vazquez ima još godinu dana ugovora, a zasigurno ima obezbeđen i novi koji će potpisati na kraju sezone. U klubu računaju na njega kao startnog hvatača, dok će Plawecki biti njegov backup. Međutim Plawecki je trenutno na disabled listi i pitanje je kad će se vratiti na spring trening, jer je pozitivan na COVID-19. Umesto njega će na pripremam biti mladi Connor Wong.

Prva baza (first base) (2) – Bobby Dalbec, Michael Chavez – snažni udarač i top prospect Dalbec dominirao je na kraju 2020. sezone. Udario je 8 HR u samo 80 at bat i tako sebi zacementirao mesto prve baze u ekipi. Chavez je posle sjajne ruki sezone u 2019. naglo pao i brojke mu nisu bile dobre. Pokušaće da se povrati u ovoj sezoni, ali će zasigurno biti druga opcija na ovoj poziciji. Takođe može da igra drugu bazi, kao i levog autfilda.

Druga baza (second base)  (1) – Enrique Hernandez – Boston pune 3 godine nije imao zamenu za Pedroju na ovoj poziciji, a kako se spekuliše Hernandez bi mogao da bude upravo to. Došao je kao slobodan agent na početku sezone. Menadžer Alex Cora veruje u njegove udaračke sposobnosti i ako bi pokazao pravo lice ove sezone bio bi nezamenljiv!

Shortstop (1) – Xander Bogaerts –  Red Soxi ne bi trebalo da brinu za ovu poziciju, jer je Bogaerts pravi All Star igrač. Brojke su mu sve veće kako prolaze sezone a ono što je najbitnije povrede ga zaobilaze. Ukoliko bude imao dan odmora Hernandez bi mogao da ga zameni na ovoj poziciji.

Treća baza (third base) (1) – Rafael Devers – kao sa Bogaertsom na SS, Devers daje ekipi sigurnost i svetlu budućnost. On je Bostonov do kraja 2023. godine. Kako tim voli njegove sjajne udarce, nadaju se da bi mogao biti malo bolje u odbranu, ali i tu je sve bolji i bolji. Ukoliko Devers bude odmarao, na ovoj poziciji može ga menjati Dalbec kao i Marwin Gonzales koji je sa klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

Outfield (3) – Franchy Cordero, Alex Verdugo, Hunter Renfroe – ako se sećamo outfielda 2018. kad je Boston osvojio titulu a tad su igrali Benetendi, Betts i Bradley. Nažalost više nijedan od njih nije u ekipi, te će morati sledeća tri da preuzmu ovu ulogu. Verdugo je došao iz Dodgersa trejdom upravo za Mokiee Betsa. Renfroe je došao kao slobodan agent a obožava da udara protiv levorukih udarača. Cordero bi mogao biti nešto najbliže kao zamena Bettsu jer ga krasi brzina i zaista je sjajan na bazama.

Designated Hitter (1) – J.D.Martinez – nešto najbolje što ima Boston je Martinez koji će udarati umesto bacača. Veoma masan udarač sa mnogo bitnih udaraca u poslednje 2 sezone, a i u onoj kad je Boston osvojio prsten. Odlučio je da ostane sa klubom iako je imao u ugovoru opciju da može da ide, ovim potezom je dokazao svoju lojalnost timu!

Startni bacači (starting pitchers ) (5) – Eduardo Rodriguez, Nathan Eovaldi, Garret Richards, Martin Perez, Nick Pivetta – Najbolja vest je sigurno ta da će Rodriguez igrati ovu sezonu, nakon prošle koju je propustio. Eovaldi je sjajni veteran koji ima još 2 godine ugovora, obožavamo njegove splittere. Novo lice u klubu je Richards koji je došao kao slobodan agent iz Padresa, dok je Pivetta došao iz Phillisa. Zaista solidni bacači na koje bi Boston mogao da računa ozbiljno. Ono što očekuju svi je da Perez briljira ove godine, jer on ima kvalitet za to. Ukoliko bude bilo mesta za 6.bacača to će biti prospect  Tanner Houck. A jedna od još lepših vesti je da se Chris Sale oporavlja od Tommy John operacije a njegov povratak se očekuje tokom sezone!

Bullpen (relivers) (9) – Matt Barnes, Adam Ottavino, Hirokazu Sawamura, Darwinson Hernandez, Josh Taylor, Matt Andriese, Rayn Brasier, Philipps Valdez, Austin Brice –  Velika bitka će biti za closera koji će zatvarati utakmicu. Alex Cora kaže da bi to trebao biti Barnes ali mogao bi biti to i Ottavino koji je stigao trejdom iz Jenkisa ove sezone. Najveća nepoznanica je bacač Sawamura koji je došao iz Japana, a nešto više o njemu ćemo saznati na spring training-u.

LINEUP

  • CF    Alex Verdugo (L)
  • 3B    Rafel Devers (L)
  • SS    Xander Bogaerts (R)
  • DH   J.D. Martinez (R)
  • LF    Hunter Renfroe (R)
  • 1B    Bobby Dalbec (R)
  • C     Christian Vazquez (R)
  • RF    Franchy Cordero (L)
  • 2B   Enrique Hernandez (R)

 

Mišljenje urednika: Boston bi ove sezone trebao da bude mnogo bolji i predviđa mu se skor 84-78 što opet neće biti dovoljno za odigravanja. Sve u svemu biće veoma kompetentni jer će imati mnogo bolje bacače nego što je to bio slučaj. Palica je uvek radila svoj posao dobro, ali i oni bi trebali biti još bolje sa novim pojačanjima Hernandezom i Renfroem.


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje