četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLK: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers

Danas je na programu 9 utakmica iz NBA lige, a na američkom tlu se obeležava dan Martin Luter Kinga, borca za prava građana.

Kao i za katolički Božić, meč dana igraju po mnogima dve najjače ekipe današnjice. Drugi put u sezoni sastaju se najbolji sa Istoka i najbolji sa Zapada. Duel finalista prošlosezonskog Plejofa između Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers počinje od 02:00 u Oracle Areni.

Cavsi su prvi na Istoku sa omerom pobeda 29-10, dok su Warriorsi najbolji na Zapadu sa 34-6. Cavsi su izgubili 2 meča za redom i mediji su odmah počeli da pune štampu naslovima kako su šampioni u krizi, što su oni apsolutno demantovali pobedom nad Kingsima.

Od poraza na Božić, Golden State je zabeležio 7 pobeda, a jedini poraz pretpreli su od ovosezonskih neugodnih Grizlija koji su skinuli skalp svim većim ekipama.

Prvi duel u ovoj sezoni prošlogodišnjih finalista (109-108) rešio je fenomenalnim driblingom i šutem, momak koji im je presudio i u 7. utakmici Plejofa – Kyrie Irving. Uncle Drew zabeležio je 25 poena, a LeBron James imao je par monstruoznih kucanja i 31 poen. Definitivno je publiku na noge podigao vremešni Richard Jefferson koji je napravio par postera na utakmici sa fenomenalnim zakucavanjima. Sa druge strane, Kevin Durant je bio tradicionalno odličan protiv Kinga, zabeležio je 36 poena i 15 skokova. Mogao je i da donese pobedu svojoj ekipi u poslednjim sekundama, ali mu nije sviran evidentan faul.

https://www.youtube.com/watch?v=6tTMQaWMXQs

Na pitanje novinara šta misli o današnjem meču, LeBron je rekao: „Oni su odličan tim, moćan, verovatno jedan od najbolje naštimovanih ikada, i oni će nastaviti da se usavršavaju kako sezona odmiče. 

Cavsi će prvi put kročiti u Oracle Arenu nakon 7 utakmice Pljeofa u junu. „Kada uđete u arenu, prvo pomislite na sve te slavne događaje. Ali ja sam na drugom mestu u svojim mislima sada, drugačija je situacija.“

Kyle Korver je najnovija akvizicija u Klivelndu, a Jamesa su pitali da spremaju šutera za spektakl: „Ne, zašto bismo? Pa ovo je samo jedna utakmica. On je igrao protiv njih već milion puta i ovaj meč se ni na koji način ne razlikuje. Drugo će biti kada (ako) se sretnemo u Plejofu.“

Brojke LeBron Jamesa protiv Kevin Duranta u poslednjih 9 duela regularne sezone: 34, 29, 39, 34, 33, 34, 33 ,25, 31.

Brojke Kevin Duranta  protiv LeBrona: 30, 33, 40, 33, 28, 32, 25, 26, 36.

Trener Warriorsa, Steve Kerr: „Ovo je veliko rivalstvo. Smatram da svako ko prati NBA, jedva čeka da ovaj meč počne. Samo dve utakmice igramo u sezoni, a igrali smo protiv njih 2x prošlih godina u Plejofu, tako da definitivno postji rivalstvo. Trebalo bi biti zabavno.“

„Uopšte ne gledam na njih kao na rivale. Oni su dobri već par sezona, ali ne smatram ih rivalima“ – rekao je James. Klivlend ima duže rivalstvo sa ekipama sa severa Amerike, poput Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa.

Potencijalne startne postave:

Cavaliers: Kyrie Irving, Iman Shumpert, LeBron James, Kevin Love, Tristan Thompson Warriors: Stephen Curry, Klay Thompson,  Kevin Durant, Draymond Green, Zaza Pachulia

Ovo je možda najzanimljiviji meč za gledanje, ali najteži za prognoziranje ishoda s obzirom da i jedni i drugi poseduju izuzetan kvalitet i izvrsne pojedince. Ono što može presuditi u ovom meču jeste možda veća želja Warriorsa da se revanširaju za poraz koji su pretrpeli pre nešto više od 3 nedelje. Kevin Durant će sigurno biti dodatno motivisan zbog sudijske greške u prvom meču, a da li će to biti dovoljno da se zaustavi pobednički mentalitet LeBron Jamesa i Kyrie Irvinga?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje