subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MOMČILOVIĆ: Preuzimam krivicu i verujem u Vulića

Reprezentaciju Srbije u sredu, u Zenici, protiv maksimalne Bosne i Hercegovine (pet utakmica – pet pobeda) očekuje odlučujući duel za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022 – sa bodom bi bilo obezbeđeno drugo mesto u Grupi 4 i bar baraž, sa tri, u zavisnosti od ostalih rezultata, možda čak i direktan plasman.

Ljubitelji futsala meč Bosna i Hercegovina – Srbija prekosutra će moći da posmatraju u direktnom prenosu na TV Areni sport 2 (18.00)

Među Orlovima još su sveži utisci od petka i utakmice sa Rumunijom u Vršcu – 4:4, izabranici Gorana Ivančića osvojili su slađi bod, iako su u finišu, kad su gosti zaigrali sa petoricom, prokockali dva gola prednosti.

Tragičar je bio golman Nemanja Momčilović, isključen u devetom minutu, uz podsećanje da je i prvi okršaj sa Rumunima, u Temišvaru, takođe napustio pre vremena zbog crvenog kartona.

– Prestroga odluka sudija: došao sam prvi do lopte, ali teatralni pad Rumuna urodio je plodom. Preuzimam krivicu na sebe za cele kvalifikacije, ovo mi je najteži period u reprezentaciji za osam godina – kazao je za Sportski žurnal Nemanja Momčilović.

GOLMANSKA KOLEGIJALNOST: Momčilović sa Vulićem i trenerom Antonićem

Čuvar mreže reprezentacije gaji, ipak, nadu u plasman na EP:

– Izlaz, međutim, postoji, iako zvuči nestvarno – i dalje smo u igri. U duelu sa BiH odlučiće naše zajedništvo, poštovanje i vera. Neću biti na golu, ali moj adut je kolega JakovVulić, ubeđen sam da će nam doneti radost – dodao je Momčilović.

Plasman na EP u Holandiji 2022. izboriće osam pobednika kvalifikacionih grupa, šest najboljih drugoplasiranih i bolji u baražu (sedmi i osmi drugoplasirani)


PRŠIĆ: Jedna od lošijih igara u reprezentaciji

Samokritičan posle utakmice sa Rumunijom bio je i Marko Pršić:

– Znali smo koliko je bila bitna utakmica, ali nekad se dese neke nepredviđene stvari i sve ode u drugom pravcu. Upali smo u neku krizu, u ovim kvalifikacijama nemamo pobedu kod kuće. Ovo mi je bila jedna od lošijih igara u reprezentaciji i jedan sam od odgovornijih za ovakav ishod.

BIĆE BOLJE U ZENICI: Marko Pršić na meču sa Rumunijom

Iskusni reprezentativac je optimista pred meč sa BiH u Zenici:

– Moramo da se resetujemo, nadam se da ćemo pričom između sebe uspeti da se izdignemo, da ćemo dati sve od sebe, da želja i energija budu na zavidnom nivou. Sad nam je baraž najrealniji – tvrdi Pršić.


GRUPA 4

PRVO KOLO: Bosna i Hercegovina – Severna Makedonija 2:1, Rumunija – Srbija 2:2

DRUGO KOLO: Srbija – Bosna i Hercegovina 2:4, Severna Makedonija – Rumunija 2:2.

TREĆE KOLO: Rumunija – Bosna i Hercegovina 2:3, Srbija – Severna Makedonija 1:1.

ČETVRTO KOLO: Severna Makedonija – Srbija 1:6, Bosna i Hercegovina – Rumunija 5:0.

PETO KOLO: Severna Makedonija – Bosna i Hercegovina 2:3, Srbija – Rumunija 4:4.

TABELA: Bosna i Hercegovina 15, Srbija 6, Rumunija 3, Severna Makedonija 2 boda

ŠESTO KOLO: Rumunija – Severna Makedonija (14. april, Temišvar), Bosna i Hercegovina – Srbija (14. april, Zenica).


Izvor: Futsal Srbija

Foto: FSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje