četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monfis odbranio titulu u Roterdamu

Fracnuski teniser Gael Monfis novi je stari šampion turnira u Roterdamu. Fenomealni Francuz je uspeo da odbrani titulu osvojenu prethodne sezone, a u velikom finalu je savladao mladog Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima. Posle borbe koja je trajala nešto manje od sat i po vremena, Monfis je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Monfis je i u ovom finalu pokazao da se nalazi u fenomenalnoj formi. Od starta je nametnuo ritam koji protivnik nije mogao da prati. U trećem gemu Francuz je imao tri brejk lopte, ali se Feliks izvukao iz nezgodne situacije. Ipak, Monfis je stezao sve jače i jače, a Kanađanin je poklekao već u narednom gemu kada je pretrpeo brejk. Nakon toga Monfis je još više razigrao i sa još jednim brejkom rešio prvi set u svoju korist.

I drugi set je protekao i potpunoj dominaciji Monfisa. Za veoma kratko vreme Monfis je napravio dva brejka i stekao prednost od 5:1. Feliks je uspeo malo da zakomplikuje situaciju na terenu vrativši jedan brejk, ali Monfis se nakon toga uozbiljio i bez većih problema priveo meč kraju.

Monfisu je ovo deseta titula u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.abnamrowtt.nl/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje