petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monfis osvojio titulu u Roterdamu

Francuski teniser Gael Mofis osvojio je turnir u holandskom Roterdamu. Monfis je u finalu bio bolji od Švajcarca Stena Vavrinke rezultatom 2:1, po setovima 6:3 1:6 6:2.

Odmah na startu meča je bilo jasno da je Monfis raspoložen za igru. Francuz je u svom stilu vraćao sve što je mogao da vrati, a Vavrinka je sve to posmatrao u čudu. Monfis je bio mnogo brži, mnogo pokretljiviji, a ta mnogo bolja igra mu je donela dva brejka i set.

Bilo je jasno kao dan da Vavrinka nešto mora da promeni u svojoj igri, i tako je i bilo. Švajcarac je počeo mnogo jače da udara, bio je mnogo agresivniji, a i Monfis je malo pao. Francuz nije mogao da drži visok nivo igre i u drugom setu, što je svakako išlo na ruku Vavrinki. Vavrinka je bio mnogo bolji i vratio je istom merom sa tri brejka i osvojenim setom.

Činilo se kao da je momentum na strani Vavrinke, ali Monfis nije imao nameru da se preda. Monfis se regrupisao, i počeo da igra kao u prvom setu. Vavrinka nije imao snage preokrene meč do kraja u svoju korist, i Monfis je sa dva brejka osvojio treći set, a samim tim i titulu.

Francuz je tako prekinuo post od godinu dana bez titule, a ovo mu je osma titula u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje