četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monfis prekinuo seriju Medvedeva i plasirao se u finale Roterdama

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u finale turnira u Roterdamu pobedom nad Rusom Danilom Medvedevim. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:4 posle velike borbe.

Ni samo finale se ne bi postidelo ovakvog duela. Prštalo je na sve strane, a na kraju snažniji je bio Monfis. U prvih nekoliko gemova videli smo veliku borbu i na fizičkom, ali i na psihičkom planu. Uvodnih nekoliko gemova trajalo je skoro 20 minuta, a kao jači iz te bitke izašao je Medvedev. Monfis je imao fizičku krizu, posle svakog dužeg poena je zastajao da se odmori, a rezultat svega je brejk u petom gemu kada je Medvedev poveo sa 3:2. Nakon toga Monfis je zaigrao mnogo bolje, uspeo je da vrati brejk, ali odmah nakon toga je ponovo izgubio svoj servis što je značilo kraj prvog seta.

Ipak, bez obzira na gubitak seta Monfis je proigrao i činilo se kao da je on bolji igrač u tim trenucima. U nastavku duela kako je meč odmicao Monfis je preuzimao inicijativu, a Medvedev je počeo da se muči. Uglavnom je Francuz prvi stizao do prednosti koju je posle velike drame uspeo da sačuva.

Na kraju kada se sve sabere i oduzme apsolutno zaslužena pobeda Monfisa, koji je prekinuo niz od 7 vezanih pobeda Danila Medvedeva i revanširao mu se za poraz u Sofiji.

U borbi za titulu Monfis će snage odmeriti protiv boljeg iz duela Nišikori/Vavrinka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje