sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Đoković posle mnogo muka u trećem kolu

Prvi teniser sveta plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu. On je posle mnogo muka savladao nemačkog tenisera Filipa Kkolšrajbera. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:4 posle nešto više od dva i po sata efektivne igre.

Nije danas Đoković blistao, ali je na kraju uspeo na suvi kvalitet da pobedi uvek nezgodnog Nemca. Kolšrajber je bio bolji igrač u prvom setu bez ikakve dileme. On je bio taj koji je dominirao, on je bio taj koji je stvarao brejk lopte, ali ih nije materijalizovao. U dva navrata je imao po dve vezane brejk lopte koje nije iskoristio, i toga je na kraju koštalo prvog seta. Đoković se nakon tih nezgodnih gemova izdigao i svoju prvu šansu iskoristio.

U nastavku duela smo videli nešto što se ne viđa tako često u muškom tenisu. Drugi set nam je doneo reviju od čak sedam vezanih brejkova od kojih je Kolšrajber napravio četiri. Nemac  se nije predavao i posle mnogo muka je uspeo da osvoji drugi deo meča.

Osvajanje drugog seta je očigledno iscrpelo mnogo energije kod Nemca. Problemi sa servisom su i dalje bili tu, a Đoković je to znao da iskoristi da napravi brejk. Ključni detalj meča jeste drugi gem kada je Kolšrajber propustio dve brejk lopte da se vrati u meč. Sve nakon toga je prošlo u Đokovićevoj dominaciji. Srpski teniser je uspeo da sačuva svoj servis do kraja i tako se revanšira Kolšrajberu za poraz iz Indijan Velsa.

Đokovića u trećem kolu očekuje duel protiv boljeg iz duela Švarcman/Fric.

Ostali rezultati:

Ože Aliasime – Londero 7:5 7:6 (7:5)
Nori – Manarino 6:4 6:3
Erber – Verdasko 6:4 6:4
Pelja – Čilić 6:3 5:7 6:1
Simon – Popirin 7:5 6:1
Sonego – Hačanov 7:6 (7:4) 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje