četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Lajović nema nameru da stane, čeka se Đoković za srpski derbi

Srpski teniser Dušan Lajović nastavlja sa fenomenalnim partijama u Monte Karlu. Nakon što je izbacio Dominika Tima, Dušan Lajović je u četvrtfinalu pobedio Italijana Lorenca Sonega i plasirao se u polufinale. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:5 posle skoro dva sata efektivne igre.

Ono što je obeležilo ovaj meč jesu nepovoljni uslovi za igru. Vetar je pravio probleme i jednom i drugom, ali u takvim okolnostima bolje se snašao Lajović.

Sam početak meča je doneo veliku borbu. Obojici je trebalo malo vremena da se prilagode na vremenske uslove, ali kako je vreme odmicalo jasno je bilo da je Lajović nešto bolji. Upravo je Lajović posle spašene brejk lopte prvi došao do brejka, koji mu je ujedno doneo i set.

U tim trenucima sve je zavisilo od Lajovića. Dobru igru iz prvog seta srpski teniser je preneo i u drugi. Lajović je odmah na stratu drugog seta napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, tu nije bio kraj, jer se Sonego uz veliku pomoć poblike malo po malo vraćao. Italijan je uspeo da vrati brejk i tako prebaci pritisak na Lajovića. Imao je Sonego i set loptu, ali je Lajović to sjajnim udarcima uspeo da poništi. Nakon spašene brejk lopte Lajoviću je pao veliki teret sa leđa, a to se videlo u sledećem gemu kada je Lajović napravio brejk koji mu je doneo veliku pobedu.

Plasman u polufinale mastersa u Monte Karlu je najveći uspeh u karijeri za Lajovića, a u njemu će igrati protiv boljeg iz duela Đoković/Medvedev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje