subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Nadal furiozan, Nišikori iznenađujuće poražen

Španski teniser Rafael Nadal uspešno je započeo svoje takmičenje na mastersu u Monte Karlu. Nadal je u okviru druge runde bio bolji od sunarnodnika Roberta Bautiste Aguta rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:1.

Čini se kao da je povreda kolena prošlost, jer ono što je Nadal prikazao u ovom meču je više nego dobar tenis. Agut je bio nemoćan tokom većeg dela meča, a to potvrđuje i statistika koja kaže da Agut nije imao nijedan viner tokom prvog seta.
Drugi set donosi sličnu priču s tim što je ovog puta i Agut imao neke svoje šanse. Mlađi Španac je u dva navrata imao vezane brejk lopte, koje na njegovu žalost nije uspeo da iskoristi. Nakon neiskorišćenih šansi po pravilu je usledila kazna, a ovih 6:1 6:1 su sasvim realan rezultat.

Nadal se tako vratio pobedom, a u trećoj rundi će igrati protiv boljeg iz duela Dimitrov/Štruf.

Veliko iznenađenje je napravio francuski teniser Pjer Erber koji je izbacio prošlogodišnjeg finalistu Keija Nišikorija. Francuz je slavio sa 2:0, po setovima 7:5 6:4.

Erber je uz veliku pomoć publike sjajnom igrom uspeo da iznenadi favorizovanog Japanca koji nikako nije uspeo da pronađe ritam. Svaku malu šansu koji je dobio Erber je znao da iskoristi, i tako se sasvim zasluženo plasirao u treće kolo.

Ostali rezultati:

Cicipas – Kukuškin 6:3 7:5
Medvedev – Albot 6:1 6:2
Nori – Fučovič 7:6 (7:3) 6:3
Fric – Švarcman 6:4 6:2
Zverev – Ože Aliasim 6:1 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje