petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Moskovska Lokomotiva dovela osvajača Evropskog prvenstva u Francuskoj!

29-godišnji Ederzito Antonio Masedo Lopeš, poznatiji kao Eder, tokom ove sezone nastupaće u dresu ruskog premijerligaša Lokomotive iz Moskve, pošto je njegov matični klub, francuski Lil, pristao na jednosezonsku pozajmicu ovog centralnog napadača.

29-godišnji Eder karijeru je započeo 2006. godine u portugalskoj Oliveiri Hospital, da bi nakon toga nastupao u dresu Turizensea, Akademike, Brage, a nakon toga velškog Svonsi Sitija (engleskog premijerligaša) i na kraju francuskog Lila. U redove Lila Eder je prvobitno stigao tokom februara 2016. godine na šestomesečnu ispomoć, da bi tokom istog leta francuski klub otkupio i njegov kompletan ugovor. U dresu ove ekipe ostvario je ukupno 51 nastup, uz 13 golova i 9 asistencija, dok je tokom prošle sezone odigrao 36 utakmica uz 7 golova i 5 asistencija.

Za reprezentaciju Portugala debitovao je u septembru 2012. godine, a do danas je ostvario 33 nastupa, gde je pritom postigao 4 pogotka. Najzapaženiju ulogu odigrao je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu gde je pogotkom u produžecima protiv domaćina Francuske uspeo da dovede svoju reprezentaciju do zlatne medalje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje