utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Motika: Nisam imao dilemu, za mene je Zvezda najveća

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Evropi – Nemanja Motika potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a danas je zvanično predstavljen u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, gde nije mogao da sakrije oduševljenje zbog dolaska u voljeni klub.

– Imao sam nekoliko ponuda od klubova iz Evrope, ali kada je stigao poziv Crvene zvezde – nisam razmišljao i brzo sam se odlučio da dođem. Ovo je klub sa bogatom istorijom i toga sam izuzetno svestan. Još od malih nogu sam zvezdaš, i to je nešto što sam nasledio od oca, a fudbalskog uzora vidim u Draganu Stojkoviću Piksiju. Dolazim iz Bajerna koji je takođe veliki klub, ali stižem u Crvenu zvezdu. Klub koji je osvojio Ligu šampiona, koji stalno ide na trofeje i zahvalan sam na tome – počeo je Motika.

Ofanzivcu rođenom 2003. godine tek predstoji upoznavanje sa ekipom koja je sinoć stigla sa priprema iz Antalije.

– Mislim da svojim kvalitetom mogu da pomognem klubu da osvoji još mnogo trofeja. Tek me čeka upoznavanje sa ekipom i pravi razgovor sa Dejanom Stankovićem.

Jednako se dobro Motika snalazi na svim ofanzivnim pozicijama iza napadača.

– Pre sam igrao „desetku“, a u poslednje vreme sam uglavnom bio na levom krilu, mada jednako dobro mogu da igram i na desnoj strani. Nije mi bitna pozicija, mogu da odgovorim svim zahtevima.

Zanimljiv susret imao je na aerodromu u Minhenu sa nekadašnjim kapitenom Crvene zvezde – Markom Marinom.

– On je veliko ime evropskog fudbala. Slučajno smo se sreli na aerodromu i upoznali. Razgovarali smo o Zvezdi i sve najbolje mi je govorio o klubu. Izuzetno mi je drago što i on veruje u mene i što je upoznat sa mojim kvalitetom.

 Zajedno sa Nemanjom, u Crvenu zvezdu stigao je i njegov godinu dana mlađi brat Nikola.

– Uvek smo zajedno, pa smo tako i ovaj fudbalski korak načinili skupa. On je u omladincima već nekoliko nedelja, pričao mi je sve najlepše o klubu i o tome kako je prihvaćen. Naravno, rekao mi je da obavezno i ja moram da dođem – podvukao je Motika, koji je zadužio dres sa brojem 17.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje