petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

MOTO GP: Lorenco pod znakom pitanja za kvalifikacije?

Treći trening pred kvalifikacije za trku u Kataru je završen, a nekih konkretnih promena nije bilo. Mark Markez je uprskos padu uspeo da bude najbrži i na trećem treningu. Sjajni Španac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:53.380 minuta. Drugi je bio novajlija u kraljevskoj klasi Frančesko Banjaja koji je imao zaostatak od 63 hiljaditinke u odnosu na Markeza, a treći je bio Pol Espargaro..

Ovaj trening su obeležili padovi oba vozača Honde. Horhe Lorenco je imao nezgodan pad u krivini broj šest. Španac je pri padu celom težinom pao na rame i za njega je trening bio gotov.

Lorenco je odmah otišao u medicinsku sobu na pregled, a kako stvari stoje postoje šanse da Lorenco ne vozi kvalifikacije. Za sada nema zvanične potvrde.

I Mark Markez je doživeo pad, ali na svu sreću nije bilo posledica. Aktuelni šampion se bez većih problema vratio na stazu i još jednom demonstrirao silu.

Vozač Jamahe Valentino Rosi je bio veoma zauzet tokom trećeg treninga. Rosi je imao očajan drugi trening koji je završio na 17. mestu, i svim silama je želeo da popravi rezultate u trećem treningu ne bili se kvalifikovao u Q2. Ipak Rosi nije uspeo da odveze jedan dobar krug, i kvalifiakcije će početi u Q2 zajedno sa Lorencom ako Španac bude vozio.

Pored Marka Markeza u Q2 su se kvalifikovali još Maverik Vinjales, Džek Miler, Danilo Petruči, Fabio Kuartararo, Andrea Doviciozo, Franko Morbideli, Aleks Rins, Aleš Espargaro i Žoan Mir.

Kvalifikacije su na rasporedu od 18:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje