petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Može li Olympiakos do narednog kruga takmičenja bez najboljeg strelca?

Prva utakmica dana što se tiče revanš mečeva Lige Evrope igra se od 17 časova između Osmnlispora i Olympiakosa, a prvi meč odigran u Atini završen je rezultatom 0:0.

 

Veliki broj izostanaka u prvom meču za Olympiakos koštalo je ovaj tim da izbori povoljniji rezultat pred revanš meč u Turskoj, u međuvremenu za vikend, Osmanlispor je pobedio Adanaspor 1:5 u gostima, dok je Olympiakos poražen u derbiju od AEK-a sa 0:1. Prvi meč odigran je bez puno šansi, Olympiakos je imao najbolju koju nije iskoristio Botia i još par šuteva koje je zaustavio golman gostiju, s druge strane Osmanlispor nije bio opasna po gol gostiju, krilni napadač Bifouma uhvaćen je čak 5 puta u ofsajd zamku od strane defanzivaca Olympiakosa.

Duel iz prve utakmice Andrautsos (32) i najkreativniji igrač Osmanlispora, N’Diaye (10)

Osmanlispor je u prvom meču ostvario svoj cilj, odigrali su izuzetno orgnizovano u odbrani i dozvolili su Olympiakosu da im stvori samo jednu pravu šansu, sve ostale nalete otklonili su bez puno problema. Ekipa se orjentisala na kontranapade ali je i taktika domaćina bila odlična tako da brzi napadači turske ekipe nisu mogli da dođu do izražaja. Pre meč na svom stadionu trener Osmanlispora neće moći da računa na krilnog napdača Aminu Umara (14/2), svi ostali su spremni za meč. U najavi meča, trener domaćih je izjavio: ,, Olimpijakos će želeti da se kući vrati sa dobrim rezultatom, ali će da bi do toga došli morati da odigraju težak meč sa nama. U prvom meču možda nismo delovali opasni po gol protivnika i to je segment igre koji moramo da podignemo, ali ne smemo da srljamo jer utakmica može da traje i 120 minuta, a može doći i do penala. Moramo da odigramo disciplinovano i da ne jurimo napred po svaku cenu, jer će protivnik znati da kazni svako opuštanje“

Olympiakos je bolje partije u Ligi Evrope pružao na gostovanjima tako da se i sada nadaju da će uspeti da izbore povoljan rezultat koji će ih odvesti u dalji tok takmičenja. Veliki problem za trenera Olympiakosa biće opet izostanci igrača, prvi golman Kapino(20 utakmica) je i dalje povrđen, kao i desni bek Paredes koji je u januaru pojačao tim iz Watforda, a sada ima povredu kolena. Zbog kartona neće igrati još jedan desni bek Figueiras (31/2/7), kao i štoper Da Silva(22/1) koji je u prvom meču dobio crveni karton. Izostaće i ofanzivni vezni Dominguez(11/2/1) koji nije prijavljen za takmičenje. Najveći problem biće izostanak najboljeg strelca tima Brown Ideyea (30/15/3) koji je prešao u Tijanjin.

Pred meč trener Olympiakosa dao je sledeću izjavu: ,, Smatram da će sutrašnji meč biti izuzetno težak, obe ekipe moraju da postignu pogodak da bi prošle dalje i to će biti osnovni cilj. Verujem da naš protivnik s obzirom da igra kod kuće mora da preuzme veći rizik, ali će u suštini meč biti isti kao i prvi. Mi moramo da se držimo naše filozofije koju forsiramo bez obzira o kom takmičenju je reč, moramo da stvaramo šanse, budemo agresivni i da dominiramo terenom. U prošlom meču odlično smo iskontrolisali njihove kontranapade koji su im najjača strana. Očekujem lošije stanje terena nego što je naše ali na to moramo da se adaptiramo jako brzo. Što se tiče Ideyea, on je poslednji meč odigrao u nedelju protiv Aek-a i o njemu nemam više ništa da kažem, osim da su odlasci Milivojevića I Ideyea veliki hendikep za naš tim.“


Naše mišljenje o ovom meču je da će Olympiakos opet dominirati terenom ali da bi došao do povoljnog rezultata moraće da popravi realizaciju, Osmanlispor u 2017-oj ima čak 4 poraza na domaćem terenu i svi su od protivnika mnogo slabijeg renomea nego Olympiakos, očekujemo da Olympiakos prođe u narednu rundu takmičenja, a kvota na igru Olympiakos prolazi dalje plaća se kvotom 1,55. Ko želi da juri veće kvote pobeda Olympiakosa plaća se kvotom 2,97, a odlična je i igra X2&0-3 koja je idealna zbog oprezne igre koju su najvili treneri oba tima, a plaća se kvotom 1,80.

 

Evo kako je sve izgledalo u prvom meču:


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje