četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mubadala open: Rubljov prvi finalista

Ruski teniser Andrej Rubljov prvi je finalista egzibicionog turnira u Abu Dabiju. Rubljov je u polufinalu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 3:6 6:4.

Bio je to jedan ujednačen meč koji je rešen na jednu loptu, a ona je otišla na stranu Rubljova. Prvi set je protekao u totalnom egalu, a u prvom planu je bio servis. Obojica su servirali jako dobro, a statistika kaže da nije bilo brejka. U skladu sa tim prvi set je rešen u taj brejku koji Rubljov dobija rezultatom 7:5.

U nastavku duela konctracija prvo pada Rubljovu. Nakon osvajanja prvog seta došlo je do blago opuštanja kod Rusa, što je Šapovalov iskoristio za brejk u drugom gemu. Od tog trenutka Kanađanin se fokusirao na svoj servis i na kraju uspeo da izjednači.

Početak odlučujućeg seta donosi novu brejk loptu za Šapovalova koju Rubljov spasava. U nastavku meča usledila je revija veoma brzih gemova koje su serveri bez problema osvajali. Izgledalo je kao da će se pobednik odlučiti u taj brejk, ali to nije bio scenario. U desetom gemu Šapovalov je dosta grešio, a krucijalna kreška je bila dupla servis greška na meč loptu koja je Rubljovu donela pobedu.

Rubljov će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Nadal/Mari.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje