četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mubadala šampionat: Cicipas lako do polufinala i meča protiv Đokovića

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Mubadala šampionata u Abu Dabiju. Sjajni Grk je u četvrtfinalu savladao Rusa Andreja Rubljova rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Čini se da je forma sa kraja završnog turnira u Londonu i dalje na snazi kod Cicipasa. Grk je fenomenalno otvorio meč brejkom za vođstvo od 3:0. Cicipas je pri rezultatu 4:1 imao još dve šanse da potpuno prelomi set u svoju korist, ali Rubljov se sjajnim servisima izvukao. Malo je falilo da Rubljov kazni Cicipasa za propuštene šanse, jer je Rus u narednom gemu imao dve brejk lopte za potpuni povratak u set. Ipak, i Cicipas je pronašao način da se izvuče iz nezogdne situacije i na kraju reši prvi set u svoju korist.

Drugi set je imao sličan scenario. Cicipas je bio taj koji je više pretio, a ključni brejk je viđen u petom gemu. Od tog trenutka Cicipas je sigurnom igrom čuvao servis i sasvim zasluženo se plasirao u polufinale.

Cicipas će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića, dok će bolji iz duela Hačanov – Čung igrati protiv Rafaela Nadala.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje