četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mubadala šampionat: Poraz Đokovića na egzibiciji, Cicipas je u finalu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju. Na njegovom putu se isprečio Grk Stefanos Cicipas, koji je bio bolji rezultatom 2:1, po setovima 3:6 7:6 (7:4) 6:4.

Đoković je imao sjajan početak meča. Brzo je napravio brejk za vođstvo od 3:0, a nakon toga još jedan za 5:1. Cicipas je uspeo da vrati jedan brejk, ali to je bilo nedovoljno za potpuni povratak u set.

Uprkos ubedljivo izgubljenom prvom setu Cicipas nije očajavao. Znatno je podigao nivo igre u nastavku meča, i to se odrazilo na rezultat. Brzo je došao do dva brejka prednost, ali onda je usledila drama. Odnekud se pojavila velika nervoza u njegovoj igri, što je Đoković uspeo da iskoristi i potpuno se vrati u set. Drugi set je na kraju otišao u taj brejk u kojem je Đoković čini se imao psihološku prednost, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Nakon osvajanja seta , Cicipas je zaigrao još bolje. Pao mu je veliki teret sa leđa, a u mnogome mu je pomogao i sam Đoković svojim učestalim greškama. Ključni brejk je viđen na startu trećeg seta kada je Cicipas napravio brejk i poveo sa 2:0. Do kraja meča Cicipas je u dva navrata imao brejk lopte za još ubedljiviju pobedu, ali na kraju se zadovoljio tim jednim.

Za titulu u Abu Dabiju Cicipas će igrati protiv boljeg iz duela Nadal – Hačanov.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje