četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Muk u Londonu, Hurkač izbacio Federera za polufinale Vimbldona

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u polufinale Vimbldona. Poljak je napravio veliko iznenađenje, jer je izbacio ni manje ni više nego Švajcarca Rodžera Federera. Rezultat je bio 3:0, po setovima 6:3 7:6 (7:4) 6:0.

Bez ikakve sumnje jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Vimbldonu. Hurkač je nekako bez pompe došao do četvrtfinala, a danas je odigrao perfektan meč.
U prvom setu je pametnom igrom nadigrao Federera. Švajcarac jeste biio taj koji je diktirao tempo, ali je dosta i grešio. Hurkač se sjajno branio i u pojedinim trenucima terao londonsku publiku koja je svim srcem bila uz Federera da zatapše i njemu. Rezultat svega jeste brejk u šestom gemu i lagano osvajanje prvog seta.

Drugi set donosi Federerov odgovor. Švajcarac je na startu došao do brejka i činilo se da sve ide u pravom smeru. Ipak, sredinom seta Hurkač vraća brejk zaostatka i sve je bilo ponovo u egalu. Servis je bio primaran za obojicu u tim trenucima, te je očekivano drugi set otišao u taj brejk, koji je bio ključ meča. U taj brejku Federer je pravio greške koje nisu njemu svojstvene. Malo je falilo i sreće, ali opet rezultat svega jeste 2:0 za Hurkača koji je drugi deo igre osvojio rezultatom 7:4.

Nakon tragično izgubljenog drugog seta Federerova igra je drastično pala. Hurkač je i to znao da iskoristi. Poljak odmah na startu pravi brejk i to je bio početak kraja, jer do kraja meča Federer nije osvojio gem.

Ako se izuzme titula na mastersu u Majamiju, plasman u polufinale Vimbldona je najveće Hurkačovo dostignuće. Za veliko finale Poljak će igrati protiv boljeg iz duela Beretini/Ože Aliasim, a drugi polufinalni par čine Đoković/Šapovalov.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje