Advertisement
MaxBet

Od 31. avgusta do 15. septembra u Kini je na programu SP u košarci. U grupi C se kao daleko najkvalitetnija reprezentacija izdvaja Španija, a u grupi se nalaze i reprezentacije: Irana, Portorika i Tunisa.

ŠPANIJA – Nadaju se da im je Azija talična

Španija je jedino zlato osvojila 2006. godine u Japanu. Sada ima daleko slabiji tim, ali tim koji može do završnice i borbe za medalju. Ipak, zbog jake konkurencije, teško je da će u Kini ponoviti uspeh iz Japana. Pod košem su centralne figure Mark Gasol i Vili Erangomez, na krilima Rudi Fernandez i Huančo Erangomez, a na poziciji organizatora igre i bekova izdvajaju se Riki Rubio, Serhio Ljulj i Pol Ribas.

Crvena furija se nada novoj medalji na SP

Prognoza: Španija će u grupi osvojiti 1. mesto, a očekivano je da se na kraju domogne polufinala SP u Kini. 


IRAN – Uzda se u iskusni dvojac 

Iran je u pripremom periodu savladao Rusiju i Jordan, a potom je u dva vezana meča poražena od Kine. Glavna dva igrača su nekada NBA centar: H. Hadadi, kao i M. Jamšidi, koji pokriva pozicije 2 i 3. U kvalifikacijama je postizao u tri meča preko 25 poena. U petorci se nalaze i mladi B. Jahčali, daleko iskusniji S. Nikhah, kao i M. Hasanzadeh.

centar Hadadi je prva zvezda Tim Melija

Prognoza: Iranu će trebati sreća da se domogne druge faze, a odlučujući će biti meč protiv Portorikanaca. 


PORTORIKO – Uzdaju se u mladost i polet

Portoriko ima podmlađen tim koji je izneo kvalifikacije i uzeo srebro na PAN Američkim igrama. Na 6 poslednja meča Portorikanaca je viđeno 151 ili manje poena. Ravnomerno raspoređuju poene, a dvocifreni su često G. Klavel iz Estudijantesa i J. Holand iz S. De Aguade.

Domaća javnost puno očekuje od Huertasa

Prognoza: Najveći favoriti da se uz Španiju iz grupe C plasiraju u drugu fazu, ali je ona maksimalni domet.  


TUNIS – Uzdaju se u Mejrija i jaku odbranu 

Tunis, kao i Portoriko igra čvrsto i na mali broj poena. Daleko su bolji na višim pozicijama, koje pokrivaju nekadašnji NBA igrač Salah Mejri i kapiten Ben Rodhamne. U kvalifikacijama im je glavni igrač bio naturalizovani M. Rol, koji je iz Makabija prešao u Olimpiju iz Milana.

Timski duh je dodatna snaga Tunižana 

Prognoza: Iako imaju svojih kvaliteta i uspon forme, treba očekivati maksimalno jednu pobedu Tunisa na SP u Kini. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.