četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Na kraju sezone odlazi u „penziju“

Proslavljeni španski fudbaler, Ćavi Ernadez saopštio je da na kraju aktuelne sezone prestaje sa profesionalnim igranjem fudbala, odnosno da odlazi u penziju.

„Bila je privilegija igrati fudbal do 39. godine i voleo bih da završim sezonu na vrhu tako što ću osvojiti Amir Cup i doći do sledeće faze Azijske Lige Šampiona. Ovo je moja poslednja sezona kao igrač, ali zaista želim da vidim šta će mi budućnost doneti kao treneru. Bila je privilegija ostvariti ono što sam učinio u protekle dve decenije. I zato smatram da je moja dužnost da ostanem u fudbalu koliko god to mogu“, kazao je sjajni vezista.

Ćavi trenutno nastupa u redovima Al Sada, a najveći i najuspešniji deo svoje karijere proveo je u Barseloni za koju je nastupao 17 sezona. U dresu španskog velikana osvojio je osam titula prvaka Španije, tri nacionalna kupa „Copa del Rey“, šest Superkupova, četiri trofeja u Ligi Šampiona, u dva navrata i Svetsko klupsko prvenstvo, kao i dva pehara u Superkupu Evrope.

Za selekciju Španije nastupao je u periodu od 2000. do 2014. godine, gde je ukupno ostvario 133 nastupa uz 13 postignutih pogodaka. Sa „Crvenom Furijom“ postao je prvak sveta 2010. godine, a u dva navrata i šampion Evrope.

Osvajao je i brojne individualne nagrade poput – najboljeg asistenta u „La Liga“, za najboljeg asistenta u Ligi Šampiona, najboljeg fudbalera Evropskog prvenstva, najboljeg španskog fudbalera u godini i brojna druga priznanja…Sve u svemu zaista sjajna karijera za jednog od najboljih veznih igrača na svetu…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje