četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Na kraju sezone odlazi u penziju

Proslavljena mađarska rukometašica (ujedno jedna od ponajboljih igračica na svetu u poslednje dve decenije) – Anita Gerbic na kraju sezone završiće igračku karijeru.

37-godišnja Gerbic tako odlazi u zasluženu „penziju“ nakon 14 godina nastupanja na seniorskom nivou. Ipak, legendarna rukometašica od naredne sezone imaće novi „zadatak“, odnosno obavljaće ulogu sportski direktor svog matičnog kluba, Đera, za koji igra još od 1993. godine (računajući i mlađe kategorije).

„Odlučila sam još ranije da će ovo biti moja poslednja sezona kao igrač. Sigurno je čudno prestati igrati zauvek, ali verujem da je sada pravo vreme za to. U konsultacijama sa predsednikom, utvrdili smo da ću nastaviti da pomažem Đer kao sportski direktor od 1. jula. Ovo će za mene biti novi zadatak, ali ne bojim se izazova i veoma sam srećna što ću moći da nastavim da radim u klubu. Do tada, i dalje se fokusiram na zadatke ove sezone, jer želimo da pobedimo sa devojkama na svim frontovima“, rekla je Gerbic.

Anita Gerbic je tako kompletnu svoju karijeru posvetila ekipi – Đera sa kojom je do sada osvojila – 13 titula prvaka Mađarske, 14 nacionalnih Kupova, 5 pehara u Ligi Šampiona.

U dresu reprezentacije Mađarske ukupno je odigrala 232. utakmice na kojima je postigla 1111 golova i sa kojom je osvojila – dve bronze sa Svetskih prvenstava, kao i jedno srebro i bronzu sa Evropskih šampionata.

U šest navrata izabrana je za najbolju rukometašicu svoje zemlje, a tokom 2005. godine ponela je epitet i najbolje igračice na svetu u izboru IHF-a.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje