subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal bez milosti protiv naslednika

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treću rundu Mastersa u Madridu. Španac je u okviru druge runde savladao svog mladog sunarodnika Karlosa Alkarara rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:2.

Ovaj meč je bio zanimljiv iz razloga što mnogi teniski stručnjaci Alkaraza smatraju za Nadalovog naslednika, i po tome što je Alkarazu danas 18. rođendan. Ipak, današnji rođendan Alkaraz neće pametiti po dobrom, jer mu je Nadal očitao lekciju pokazao da ima još mnogo da radi.

Jedina borba viđena je u uvodu meča kada je Alkarau pripretio Nadalu. Mlađi Španac je imao brejk loptu na otvaranju meča, ali je nije iskoristio, i sve nakon toga je za zaborav. Nadal momentalno kažnjava protivnika za propušteno i uliva dodatnu nervozu kod protivnika koji je već bio nervozan. Alkaraz je mnogo grešio, a Nadal je bez milosti skupljao poene i gemove. Na kraju, prvi set je bio gotov za 33 minuta.

Drugi set donosi sličan scenario. Nadal brzo pravi dva brejka za 3:0, a Alakaraz uspeva da spasi obraz pravljenjem brejka za 3:1. No, to je sve što smo mogli videti od njega do kraja meča, jer je Nadal već u sledećem gemu napravio brejk i rutinski priveo meč kraju.

Nadal će u narednoj fazi turnira igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Ostali rezultati:

Medvedev – Fokina 4:6 6:4 6:2
Garin – Kepfer 6:3 6:4
Karacev – Švarcman 2:6 6:4 6:1
Evans – Milman 6:7 (5:7) 6:2 6:3
Zverev – Nišikori 6:3 6:2
Delbonis – Ramos 7:6 (7:3) 6:3
Popirin – Siner 7:6 (7:5) 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje