subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal ne igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama!

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da ne nastupi na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zdravo svima, rešio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. To nikada nije laka odluka, ali pošto sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatam da je to prava odluka“, napisao je Nadal na društvenim mrežama i dodao:

„Cilj je da produžim svoju karijeru i da nastaivm da radim ono što me čini srećnim – da se takmičim na najvišem nivou i da nastavim da se borim za te profesionalne i lične ciljeve.

Jedan od razlog za povlačenje sa Vimbldona je kratka pauza između Rolan Garosa i Vimbldona. Do pre dve sezone ta pauza je trajala tri nedelje, a ove godine zbog Olimpijskih igara i pandemije koronavirusa je skraćena na dve nedelje.

Činjenica da imamo samo dve nedelje između Garosa i Vimbldopna učinila je da mom telu ne bude lako da se oporavi posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Iza mene su dva meseca velikih naporda i ovom odlukom želim da se fokusiram na srednjoročne i dugoročne staze. Sportska prevencija bilo kakvih neželjenih stvari u mom telu veoma je važan faktor u ovj fazi moje karijere, kako bih mogao i dalje da se borim na najvišem nivou za titule“.

„Olimpijske igre oduvek su mi mnogo značile i bile mi prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da ih triput iskusim i da nosim zastavu za svoju zemlju“, zaključio je Nadal.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje