četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal 12. put podigao trofej u Barseloni

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir u Barseloni. Španac je u epskom finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1, po setovima 6:4 6:7 (6:8) 7:5. To je rekordna 12. titula za Nadala u Barseloni iz isto toliko finala.

Slično kao u Melburnu i ovaj meč u Barseloni između Nadala i Cicipasa ostaće upamćen. Obojica su mogli do pobede, a na kraju je pobedio iskususniji igrač, koji je svoje prilike iskoristio.

Bolje otvaranje meča je imao Cicipas. Grk je iskoristio početnu usporenost Nadala i napravio brejk za 3:1. Imao je Cicipas još dve prilike za dupli brejk, ali Nadal se izvukao. Čini se da je taj gem bio prekretnica za prvi set, jer je od tog trenutka Nadal znatno podigrao nivo igre. Španac je postao agresivniji i veoma brzo je vratio brejk. Nakon toga je ponovo Cicipas imao dve brejk lopte, ali ih ponovo nije iskoristio i za to je kažnjen u narednom gemu kada je Nadal napravio brejk i osvojio set.

Drugi set donosi apsolutno isti scenario. Cicipas prvi dolazi do brejka, Nadal se vraća, ali ovog puta drugi set je otišao u taj brejk. U taj brejku Nadal je prvi stigao do meč lopti koje nije iskoristio. U najgorem mogućem trenutku je odservirao duplu grešku i to je Cicipas kaznio.

Špancu se vrlo verovatno vrzmao po glavi meč iz Melburna, jer je situacija bila slična. U trećem setu Cicipas je bio nešto bolji igrač, ali nije napravio ključni iskorak. Činilo se da će i treći set biti rešen taj brejkom, ali Nadal je posle dosta muka u 12. gemu došao do brejka i nakon toga odservirao za pobedu.

Osvajanjem ove titule Nadal je obezbedio povratak na drugo mesto ATP liste.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje