četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal po 12. put u finalu Barselone

Španski teniser Rafael Nadal drugi je finalista turnira u Barseloni. Španac je u drugom polufinalu savladao sunarodnika Pabla Karenja Bustu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2. Nadal će u nedelju igrati svoje 12. finale u Barseloni, a kad god je igrao finale iz njega je izlazio kao pobednik.

Danas je Nadal odigrao možda i najbolji meč ove nedelje, ali i danas je bilo trzavica. Sjajno je otvorio meč brejkom i još više pritisnuo već nervoznog protivnika. Busta je bio izbuljen na terenu, a Nadal je to iskoristio i napravio još jedan brejk. Ipak, kako je meč odmicao Busta je bivao sve bolji. Mlađi Španac je vratio jedan brejk, a nakon toga imao čak tri brejk lopte za potpuni povratak u set. Ipak, Nadal se na sebi svojstven način izvukao i osvojio prvi set sa 6:3.

Odbijanje Bustinog napada je bio ključ meča. Početak drugog seta je bio preslikan kao početak prvog. Nadal je brzo došao do brejka i u ranoj fazi seta slomio otpor protivnika. Ovog puta Busta nije imao snage da zakomplikuje set, te je Nadal rutinski priveo meč kraju.

U velikom finalu Nadal će igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je nešto ranije savladao Italijana Janika Sinera.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje