četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal posle velike drame savladao Cicipasa i osvojio trofej u Abu Dabiju

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je trofej na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Nadal je u finalu posle velike borbe savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1, po setovima 6:7 83:7) 7:5 7:6 (7:3).

Sam start meča je pripao Cicipasu, koji je bio dosta agresivniji i bolji igrač. Nadal se dosta mučio sa servisom, jer je u prva tri servis gema Cicipasu dao šest brejk lopti. Grk nije uspeo da iskoristi nijednu i malo je falilo da bude kažnjen zbog toga. Nadal je nakon toga napravio brejk, ali pri rezultatu 5:4 nije uspeo da odservira za osvajanje prvog seta. Cicipas je momentalno uzvratio ribrejkom i kasnije kroz taj brejk došao do vođstva od 1:0.

Drugi set donosi sigurniju igru sa obe strane. Igralo se gem za gem sve do devetog gema kada su viđene prve brejk lopte. Te brejk lopte su ujedno bile i meč lopte za Cicipasa, ali Nadal je sjajnim servisima uspeo da ih poništi. Cicipas u prvom setu nije kažnjen za propuštene šanse, ali zato u drugom jeste. Nadal je u 12. gemu uspeo da dođe do brejka i izjednači na 1:1.

Drama je tek usledila u odlučujućem setu. Svaki gem je bio drama za sebe, a prvi do brejka stiže Nadal u šestom gemu. Cicipas je smogao snage da napravi ribrejk, a pobednika meča je odlučio taj brejk. U taj brejku Nadal je manje grešio i rezultatom 7:3 rešio taj brejk u svoju korist.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje