petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava 2.kola Francuske Lige 1 (mečevi koji se igraju u subotu)!

U najavama sezone po delovima (PRVI, DRUGI, TREĆI i ČETVRTI deo) predstavili smo vam pojedinačno ekipe Francuske lige 1, od 2.kola praktikovaćemo i najavu pojedinačnih mečeva, sa izostancima igrača, međusobnom tradicijom i predlogom za klađenje, nadamo se da će vam i najava mečeva pomoći da lakše pobedite kladionicu: 

17:00 Nant – Marsej

Nant je prvi zvančan meč pod trenerskom palicom Klaudija Ranijeria poražen od Lila na gostovanju 3:0 i tako danas sebi nametnuo pritisak da ostvari mnogo bolji rezultat na domaćem terenu protiv favorizovanog protivnika. Nant se u prvom poluvremenu Nant je uspeo da sprovede svoju osnovnu zamisao i umrtvi igru, a rezultat ostane 0:0, dok su u drugom delu ipak do izražaja došli bolji ofanzivni kvaliteti domaćina. Za današnji meč trener neće moći da računa na: veznog igrača Kayembea i napadača Stepinskog.

Marsej je uspeo da dominantno slavi u prvom meču, iako je ekipa Dižona dugo odolevala i tek u drugom poluvremenu ulaskom Klintona N’Žia, Marsej je sa njegova dva gola uspela da slomi otpor gostiju, dok je Thauvin samo zapečatio pobedu za 3:0. U današnjem meču Marsej će biti bez jednog od najboljih igrača Dimitri Pajea, a takođe neće biti ni novog igrača Džordana Amavija. Strelac dva gola u prvom kolu, Klinton N’Žie je pod znakom pitanja, ali se očekuje da kao i u prvom meču, od početka bude na klupi.

Poslednja tri međusobna meča ovih rivala završena su pogodcima sa obe strane.

Iako je Marsej favorit na ovom meču, očekujemo da Nant pokuša da tvrdom igrom na kontranapad iznenadi protivnika kome će dosta faliti Dimitri Paje, koji često rešava mečeve i odličnim izvođenjem prekida. Smatramo da će oba tima postići najmanje po gol, ali ne očekujemo goleadu na meču.

PREDLOG za klađenje: GG (oba tima postižu najmanje po jedan gol) (kvota 1,85)


20:00 Bordo – Mec

Ekipa Bordoa je na teškom gostovanju kod ekipe Anžea u prvom kolu došla do jednog boda, najpre je poveo domaćin, da bi Bordo preko Sankharea i Mendija prekrenuo meč i do 88. minuta imao tri boda u džepu, kad je Guillame izjednačio. Bordo je veći deo meča imao posed lopte ali se čini kao da ovoj ekipi nedostaje završni pas. Danas neće biti defanzivca Kontenta i napadača Rolana. Novopridošli igrači, Brazilci, Otavio (defanzivni vezni) i Džonatan Kafu (napad) imaju pravo nastupa na ovom meču.

Mec je u prvom kolu pokazao da ga sa pravom smatramo jednim od timova sa najmanje šansi da se spase ispadanja, poraženi su na domaćem terenu od Gengampa 1:3, osim početnog vođstva golom iskusnog Roux-a, fudbaleri Meca nisu mnogo toga pokazali. Za današnji meč neće biti defanzivca Balliu-a (počeo meč protiv Gengampa), kao i Nguetea (vezni red) i Thilia (napad) koji nisu igrali ni u prvom meču.

U poslednja 4 meča, dva puta je slavio Bordo (oba puta 3:0), dok je dva puta bilo nerešeno. Ukoliko pogledamo poslednjih 11 mečeva, 6 slavlja Bordoa, 4 remija i 1 pobeda Meca.

Očekujemo meč u kome će Bordo potupno dominirati, i individualnim kvalitetom doći do prve pobede u sezoni, Mec će morati da čeka novu priliku da dođe do prvog boda.

PREDLOG za klađenje:

  • 1 (pobeda Bordoa) (kvota 1,45)
  • 1&D2+ (pobeda Bordoa i dva i više gola na meču) (kvota 1,70)

20:00 Amijen – Anže

Amijen po prvi put dočekuje nekog protivnika na svom stadionu u okviru Francuske Lige 1, stadion je rasprodat i biće veliki vetar u leđa domaćem timu. Amijen je u prvom meču odigrao na gostovanju protiv prvog favorita šampionata, ekipe PSŽ-a i nije se obrukao iako je poražen 2:0. Trener ovog tima se odlučio za totalnu defanzivu i formaciju sa 5 defanzivaca, tako da iz ovog meča nismo mogli da se uverimo u realnu snagu ovog tima. Amijen nema problema sa izostancima igrača.

Anže je počeo novu sezonu remijem na domaćem terenu sa ekipom Bordoa i to zahvaljujući golu Guillamea (prošle sezone drugog strelaca Strazbura) pred sam kraj meča. Iako su poveli, tim Anžea koji je u prelaznom roku ostao bez nekoliko bitnih igrača nije uspeo da zadrži vođstvo. Za današnji meče trener gostiju neće moći da računa na kapitena I.Traorea (odbrana), Bambu (odbrana), Ketkeophomphonea (napad), Puyo (sredina), Kanga Aka (napad). Očekuje se da najveće pojačanje tima, napadač Crivelli (stigao iz Bastije) debituje na ovom meču.

U međsobnim mečevima ovih timova na poslednjih 7 mečeva bilo je od 0-2 gola na meču, dok je na mečevima kada je domaćin bio Amijen 5 poslednjih mečeva završeno u rasponu od 0-2 gola.

Očekujemo opet jednu utakmicu gde će domaćin igrati oprezno kako bi izbegao novi poraz, ekipa se još uvek privikava na najjači rang takmičenja, dok će gosti koji su dosta oslabljeni odlascima igrača morati da ulože mnogo veći napor nego prošlih sezona kako bi završili u bezbrižnoj sredini, a svaki bod sa gostovanja dobro će im doći.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola na meču (kvota 1,60)


20:00 Kaen – Sent Etijen

Još jedan tim koji će imati puno problema da sačuva status prvoligaša ove sezone, Kaen, u prvom meču su poraženi od ekipe Monpeljea na gostovanju 1:0. U ovom meču su pokazali određene slabosti u igri, problemi postoje u organizaciji napada, tek jedan udarac u okvir gola rivala pokazuje probleme u ovoj fazi igre kod Kaena. Za današnji meč kod domaćina neće biti defanziva Sanhoha i Le Joncoura, veznog igrača Diomandea (suspendovan), Nkololoa i Luisa, kao i napadača Karamoha-a.

Sent Etijen je u prvom susretu u novom prvenstvu uspeo da savlada jakog protivnika Nicu, na domaćem terenu 1:0, susret u kome se pokazalo najjače oružije ovog tima čvrsta i disciplinovana igra, koja ih krasi iako su promenili trenera ove sezone. U međuvremenu je stiglo i nekoliko novih igrača u ovaj tim, a gotovo svi koji dolaze imaju jaku defanzivu kao osnovnu preporuku u svom CV-u. Za današnji meč nema defanzivca Pola Pogbe, veznog igrača Pajot-a i napadača Monet-Pakea.

U međusobnim mečevima ovih rivala, remi nije viđen na poslednjih 10 mečeva, po 5 pobede oba rivala. Na poslednjih 5 od 6 mečeva viđeno je od 0-2 gola.

Iako je Sent Etijen možda kvalitetniji rival, nikada nije lako izlazio na kraj sa Kaenom na ovom gostovanju, očekujemo opreznu igru rivala sa obe strane i da pitanje pobednika bude rešeno u drugom delu igre.

PREDLOG za klađenje:

  • VG2 (pada više golova u drugom poluvremenu) (kvota 2,10)
  • 2P 1-2 (u drugom poluvremenu pada od 1 do 2 gola) (kvota 1,60)

20:00 Tuluz – Monpelje

Tuluz iako je poražen u prvom kolu, pokazao je dobru igru protiv šampionske ekipe Monaka, čak su i vodili 1:2, ali nisu uspeli da izdrže do kraja i naprave veliko iznenađenje već u prvom kolu. Odličnu igru prikazao je napadač Delort koji je postigao jedan gol i zabelio jednu asistenciju. U tom meču je Tuluz iako potpuno u podređenom položaju što se tiče poseda lopte, ipak uspeo da stvori nekoliko prilika i postigne dva gola. Defanzivi tima dosta je nedostajao Diop, supertalentovani štoper koji će možda propustiti i ovaj meč, a najverovatnije neće biti ni  defanzivaca Yago-a i Fortes-a.

Monpelje je ostvario zacrtan cilj i slavio na domaćem terenu protiv ekipe Kaena, iako je slavio minimalno 1:0, tokom celog meča je kontrolisao igru i dešavanja na terenu i nije dozvolio protivniku puno šansi. Veliki hendikep za igru ovog tima prestavlja odlazak drugog strelaca i prvo asistenta tima Boudebuza koji je potpisao za Betis. Na ovom meču neće igrati defanzivac Hilton i vezni igrač Ikone.

U međusobnim mečevima na stadionu Tuluza, Monpelje nije slavio na prethodnih 7 utakmica, 4 pobede Tuluza i 3 nerešena meča. Na 6 od 7 tih mečeva viđeno je naviše 3 gola, a na 5 od 7 bilo je od 0-2 gola.

Očekujemo meč gde će Tuluz pokušati da nastavi tradiciju protiv Monpelja na svom stadionu, ali neće srljati tako da ne očekujemo efikasan meč kao u prvom susretu ovog tima. Monpelje je prošle sezone jako loše igrao na gostovanjima, tako da smatramo da je to uz tradiciju na mečevima ovih rivala dovoljno da domaćin bude blagi favorit na meču.

PREDLOG za klađenje: 1X&0-3 (pobeda Tuluza ili nerešeno uz raspon golova 0-3) (kvota 1,70)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz francuske Lige 1, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu. Predlozi predstavljaju individualno mišljenje urednika i nisu sto posto sigurni.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje