četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava ATP turnira u Dubaiju

Mnogi će reći da je turnir u Dubaiju najjači iz katergorije  500 i mi se sa tim slažemo. Prebogati šeici gotovo uvek uspeju da privuku najboje igrače sveta, a kada pogledate samo koliko iznosi nagradni fond onda vam je jasno zašto najbolji igrači sveta dolaze u ovaj prelep grad. Ipak, ove godine turnir i neće biti toliko moćan, jer je u muškom tenisu prava bolnica. Rodžer Federer nakon Roterdama rešio je da odmori, Rafa Nadal je izabrao Akauplko dok su Novak Đoković i Endi Marej povređeni.

Ovu četvricu smo napomenuli, jer je po pravilu u prethodnih nekoliko godina bar jedan ako ne i dva igrača iz prvih 5 gotovo uvek igrala u Dubaiju.

No, i bez njih turnir je vrlo snažan i ujednačen, a najzvučnija imena koja će nastupiti ovde su: Grigor Dimitrov, Lukas Pui, Roberto Bautista Agut, Karen Kačanov i još mnogi.

Od igrača na koje bi vam skrenuli pažnju su:

1) Lukas Pui ovde brani polufinale koje je igrao prošle sezone. Ipak budite oprezni, jer je igrao finale u Marseju još juče, a put iz Francuske u Dubai traje sigurno preko 10 sati. Tu treba napomenuti i aklimatizaciju na vremenske uslove kao i promenu podloge. Sve su to stvari koje utiču na igru igrača tako da treba biti oprezan.

2) Karen Kačanov koji je osvojio Marsej ima sličan problem kao i Pui. Njegov meč na rasporedu je već sutra, a on je juče igrao finale. Ne mora znači da neće igrati dobro, ali budite oprezni.

3) Grigor Dimitrov kao prvi nosilac i realno najbolji igrač na turniru se nameće kao jasna opcija. Bez obzira na onaj brutalan poraz u finalu Roterdama Dimitrov igra dobro i sigurno može do samog kraja turnira.

Titulu je trebalo da brani Endi Marej koji je u finalu prošle sezone pobedio Fernanda Verdaska. On neće igrati zbog povrede kuka tako da će Dubai dobiti novog šampiona.

Turnir se igra za nagradni fond od 3 057 135 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje