Advertisement
MaxBet

Sutra se od 19:00 sastaju CSKA i Baskonia u okviru prve utakmice playoffa Evrolige.

CSKA je do playoffa stigao relativno lako. Osvojili su drugo mesto, međutim ova sezona igrački nije bila toliko ubedljiva kao nekoliko prethodnih i neki igrači poput De Coloa, Rodrigueza, Hinesa, prepustili su ulogu lidera nekim drugim igračima.

Ova ekipa i dalje na nekim utakmicama igra rutinski, ali se i u VTB i u Evroligi ove sezone primećivao manjak motivacije igrača CSKA gde je Itoudis sazivao timeout-e gde je upravo govorio o tome. Moguće je da je u ovoj ekipi došlo do kolektivnog zasićenja i da neke od nabrojanih igrača možda i nećemo videti naredne sezone u ovoj ekipi.

Oni su pre svega snažna ofanzivna ekipa, ali umeju i izuzetno dobru odbranu da odigraju.

Jedina šansa da se pobedi CSKA je da odbrana bude na maksimalnom nivou i dodatno da neko od glavih igrača moskovskog kluba nema svoj dan što se neretko dešavalo ove sezone.

Na svom parketu ove sezone u EL izgubili su samo protiv Panate i Maccabija.

Baskonia sa druge strane imala je velikih problema sa povredama tokom sezone. Nije se toliko očekivalo da će obezbediti playoff jer su i loše startovali sezonu, ali i bez obzira na izostanke oni su sjajno igrali timski tako da su zaslužili plasman dalje.

Interesantno je da su već jednom ove sezone na svom parketu savladali CSKA, a da su u drugom meču do samog kraja bili u prednosti, ali dogodio se pad koncentracije koji ih je skupo koštao. U slučaju da su pobedili, išli bi na Real, međutim možda je ovo nešto bolja opcija, pošto znamo da Real nekada ima partije protiv Baskonije gde pobede sa ogromnom razlikom.

Prethodnih nekoliko godina Baskonija je uvek igrala egal sa CSKA.

Teško je pobediti Ruse kada se igra playoff. Mnogo je lakše izvesti tako nešto na jednoj utakmici. Biće zaista teško za njih, ali kada pogledamo formu CSKA koja nije ništa spektakularna, Baskijci bi možda mogli da se nadaju brejku.

CSKA je veliki favorit sa kvotom od 1.25, ali trebao očekivati bar prvu egal utakmicu.

O izostancima bićete naknadno obavešteni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.