petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava Dejvis kupa

Prva vikend u aprilu po pravilu je rezervisan za četvrtfinalne duele Dejvis kupa. Mi smo se potrudili da vam u kratkim crtama ukažemo na koga treba obratiti pažnju.

Španija – Nemačka (Valensija, šljaka na otvorenom)

Sastavi:

Španija: Rafael Nadal, Felisijano Lopez, Roberto Bautista Agut, David Ferer i Mark Lopez

Nemačka: Aleksandr Zverev, Filip Kolšrajber, Jan Lenard Štruf, Maksimilijan Martere i Tim Puec.

Španci predvođeni Rafaelom Nadalom moraju biti favoriti. Pošto se igra na šljaci ne verujemo da Zverev i Kolšrajber u singlu mogu nešto da urade. Po onome što su do sada izabacili na teren će prvi David Ferer i Aleksandr Zverev. Ovo je ključan meč za ceo vikend, jer ako tu Zverev ne pobedi teško da će Kolšrajber nešto moći protiv Nadala. Budu li Španci poveli sa 2-0 šanse da Nemačka to preokrene su ravne nuli. U dubl meču sve je moguće, ali španski dubl koji će 99% predstavljati Mark Lopez i Felisijano Lopez je dobro uigran tako da i u tom meču Španci će biti izraziti favoriti.
Kako god da se okrene Španci su veliki favoriti ovde i senzacija bi bila kada bi Nemačka uspela da se plasira u polufinale.

Italija – Francuska (Đenova, šljaka na otvorenom)

Sastavi:

Italija: Fabio Fonjini, Paolo Lorenci, Andreas Sepi, Mateo Bretini i Simone Boleli.

Francuska: Luka Pui, Adrijan Manarino, Pjer Erber, Nikolas Mau i Žeremi Šardi.

Ovo je svakako najzanimljivi duel četvrtfinala. Očekivano, Italijani su izabrali šljaku. Francuzi će biti oslabljeni ne igranjem Rišara Gaskea koga muči povreda kolena, kao i Žoa Wilfreda Conge koji je operisao koleno koje je povredio u Monpeljeu. No, i bez njih Francuzi imaju respektabilan sastav, i ako se generalno gleda oni su država kojoj je možda i najviše stalo do Dejvis kupa.

Što se Italijana tiče bukvalno sve zavisi od Fonjinija. Mi očekujemo dobre partije od njega, jer se igra u Đenovi, a on živi nekih sat i po vremena vožnje autom od tog mesta gde se igraju mečevi. Na tribinama će biti dosta njegovih prijatelja tako da verujemo da će Fabio biti na nivou, i da neće prikazati onu tamniju stranu njegovog karaktera.

Ako nas pitate šanse za prolaz su 50/50.

Hrvatska – Kazahstan (Varaždin, šljaka/dvorana)

Sastavi:

Hrvatska: Marin Čilić, Borna Ćorić, Viktor Galovic, Ivan Dodig i Nikola Metkić.

Kazahstan: Mihail Kukuškin, Aleksandr Nedovjesov, Dimtri Popko, Denis Jevsejev i Timur Kabibulin.

Hrvati će u Varaždinu dočekati Kazahstance. Mišljanja smo da je gluposti pričati o tome ko je ovde favorit. Hrvati igraju u najjačem sastavu i sve osim ubedljivog prolaza bi bilo veliko iznenađenje. Možda je malo iznenđenje to što su odabrali šljaku kao podlogu, jer je opšte poznato da se skoro svi Hrvati sem Ćorića bolje snalaze na betonu. No, pošto sledi sezona šljake ovi mečevi će biti dobra provera za Čilića i družinu.

Što se Kazahstanaca tiče oni su maksimalno iskoristili žreb. U prethodnoj rundi su igrali protiv Švajcarske za koju nisu igrali Rodžer Federer i Stan Wawrinka tako da su imali lagan posao. Ovde trebaju da uživaju maksimalno, jer realno nemaju ni promil šanse za prolaz.

Amerika – Belgija (Nešvil, beton/dvorana)

Sastavi:

Amerika: Džon Izner, Sem Kveri, Stiv Džonson i Rajan Harison.

Belgija: Ruben Bemelmans, Joris De Lore, Sander Žile i Joran Vliegen.

Belgijanci bez Gofana nemaju šanse za prolaz. Gofan je izgubio ubedljivo od Souze u Majamiju, ali nije bilo reči o nekoj povredi. „Ovakva“ Belgija predvođena Bemelmansom realno nema šansi za prolaz dalje.
Izner je osvojio Majami, igra u fenomenalno, a pored njega su standardni Kveri i Džonson. Iako nema braće Brajan koji god dubl da bude igrao to su dva vrsna servera i biće ih teško pobediti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje