Advertisement

Danas se od 20:30 sastaju ekipe Anadolu Efesa i CSKA iz Moskve u okviru finala Evrolige.

Gledajući celokupnu sezonu pre polufinalnih mečeva, verovatno je većina davala uloge favorita Fenerbahčeu i Realu, kao što su i kladionice uradile. Međutim F4 je specifičan turnir i praktično je postalo pravilo da se bar jedan outsider nađe u finalu ili ga možda i osvoji. Generalno je teško prognozirati F4 i to je upravo draž ovog turnira jer mogu da se dogode stvari koje se najmanje očekuju i nisu pravi reprezent učinka ekipa tokom cele sezone.

Anadolu Efes je volšebno slavio protiv Fenerbahčea što je bilo u neku ruku i za očekivati s obzirom na formu ovog tima u poslednje vreme, a i uspeh u međusobnim susretima protiv ekipe koju vodi Željko Obradović. Dodatno je Fenerbahče imao kadrovskih problema, a i forma nije tempirana do zadovoljavajućeg nivoa. Efes je zasluženo odneo ubedljivu pobedu na krilima Vase Micića i Shane Larkina.

CSKA je u polufinalnoj utakmici uspeo da preokrene rezultat u poslednjoj četvrtini i značajno za njih je da su posle dve godine konačno skinuli kletvu gde tokom cele sezone dominiraju na evropskim parketima i onda dođe do razočarenja kada izgube u polufinalu. Prošle godine na F4 u Beogradu je upravo to bio slučaj. Razočarenje je bilo toliko veliko da je CSKA izgubio i od Žalgirisa u borbi za 3. mesto. Tokom ove sezone nazirale su se određene slabosti ove ekipe i nisu bili toliko ubedljivi kao prethodnih godina, međutim pobeda nad Realom im je sigurno vetar u leđa za današnje finale.

Ove sezone su se Efes i CSKA sastajali dva puta gde je ruska ekipa odnosila pobede. U prvom susretu su ubedljivo slavili i totalno su anulirali bitne igrače Efesa agresivnom odbranom i dominacijom u reketu. U drugom meču, CSKA je slavio tesno, 78-80. Tadašnju formu Efesa ne možemo uopšte porediti sa trenutnom, međutim stoji činjenica da im CSKA kao ekipa ne odgovara.

CSKA bi danas trebao da dominira što se tiče skokova i u tom segmentu igre Efes će morati da pruži ogroman napor. Takođe, CSKA ima veći potencijal da odigra bolje odbranu. Kao što kladionice daju ulogu favorita CSKA sa kvotom oko 1.55, tako i mi razumljivo dajemo veću šansu ruskoj ekipi gde se konačno probudio De Colo koji tokom regularnog dela nije bio u top formi. Sa druge strane Shane Larkin bi trebalo da bude veoma opasan po reket Moskovljana i teško da će ga zaustaviti sutra, međutim moguće je da primire Micića koji se ove sezone izuzetno mučio poenterski protiv CSKA. Will Clyburn će biti takođe značajan faktor sutra jer teško da krila Efesa mogu da ga čuvaju. Izvrnuo je zglob protiv Reala, ali će igrati, međutim ne znamo hoće li se to odraziti na njegovu partiju.

Predložićemo tip 2P2 tj da će CSKA odneti pobedu gledajući samo drugo poluvreme i tip se plaća kvotom 1.70. Smatramo da će Efes krenuti nešto silovitije i svedoci smo da CSKA nije imao perfektna prva poluvremena ove sezone, pogotovo u playoffu protiv Baskonije kao i prekjuče protiv Reala. Rusi su mnogo iskusniji i ako budu imali zaostatak pred početak drugog poluvremena, sigurno je da će odigrati mnogo bolje i dobra partija protivnika na početku ih po pravilu probudi. U slučaju da CSKA u prvom poluvremenu napravi značajnu razliku, teško je očekivati da dozvole Efesu da napravi comeback, a i Efes nas tokom sezone nije baš uverio da može da preokrene meč protiv top evropskih ekipa.

Turski tim nije očekivao finale F4 i idu rasterećeno sutra, nemaju šta da izgube, dok su igrači CSKA sada puni samopouzdanja i konačno imaju mogućnost da krunišu konstantno dobre sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here