Advertisement

Danas nam sledi dugo iščekivani F4, a dve turske ekipe otvoriće završni turnir. Meč počinje u 18:00 i igra se na neutralnom terenu naravno.

Osim najava, na sajtu možete pronaći i rubriku pod nazivom F4 gde smo analizirali statistiku ovih ekipa kada igraju na gostujućem parketu i probali da zaključimo na koji način igraju timovi kada nisu domaćini kao što će to biti danas.

Fenerbahče posleduje igrače sa velikim iskustvom što se tiče završnih turnira i to će biti svakako njihova prednost danas. Favoriti su sa kvotom 1.65 iako je ona prvobitno bila 1.5. Povrede Luigi Datomea i Joffrey Lauvergnea uticale su na to da kvota poraste, a i spekulisalo se da će Jan Vesely i Nikola Kalinić preskočiti F4, međutim oni su spremni za danas.
Otprilike znamo da će Fener pružiti maksimalno dobru odbranu, a da će u napadu igrati veoma strpljivo. Nosioc igre bi trebao da bude Vesely na koga se skoro celu sezonu ekipa oslanja, ali je upitno u kakvoj je formi i generalno fizičkom stanju da iznese ovako težak duel, mada Efes slabo brani reket i tu on može da im naškodi ofanzivnim skokovima. Sve zavisi koliko će igrati i da li će napraviti brze faulove. U poslednje vreme Fener se oslanjao na Marka Gudurića koji je u odličnoj formi, ali kod njih jednostavno nema pravila jer se uvek istakne neki drugi igrač. Sa Efesom su se ove sezone zaista mučili na pojedinim utakmicama i ta nešto sporija igra Fenera ih je skupo koštala pošto Efes igra nešto brže i igrači Efesa su generalno veoma opasni u napadu.

Sa druge strane, Efes gaji potpuno drugačiji stil igre gde pet igrača dominira sa minutažom. Vasilije Micić i Shane Larkin postali su lideri ekipe i od njih bismo mogli da očekujemo danas mnogo. Efes generalno igra dosta slobodno u napadu, a odbrana im nije jači adut, ali to opet ne mora ništa da znači jer su savladali Fener na 3 utakmice od 6 koliko su odigrali ove sezone.

Na F4 svako može da pobedi svakog i u pitanju je trenutak inspiracije tako da će danas nijanse odlučivati. Možda bi bilo najrealnije da su kvote na pobedu ovih ekipa podjednake, na primer po 2.0, ali opet se daje šansa veća Feneru zbog iskustva, iako znamo da nisu dobro prošli ove sezone protiv Efesa.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.