petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava Francuske Lige 1 – 19.kolo (subota)

Marsej – Nim

Odlični su ove sezone igrači Marseja, ali se čini da im fali još malo ,,skupih igrača“ kako bi se ozbiljnije umešali u trku sa PSŽ-om, ali se ove sezone drugo mesto čini kao sasvim realan cilj za tim sa juga Francuske. I pored teške povrede jednog od najboljih igrača u prethodnim sezonama Thauvina, čini se da su ostali igrači na uspeli da nadoknade taj izostanak i sa 10 pobeda, 5 remija i 3 poraza suvereno drže drugo mesto. Naročito dobre partije pružaju na domaćem terenu gde imaju učinak od 6-2-1 (14:8).

Za današnji meč u timu neće biti Thauvina (1/0/0 – duga povreda) i suspendovanog defanzivnog veznog Strootmana (17/1/2).

Ekipa Nima trenutno pruža mnogo lošije partije nego prošle sezone kada su bili jedno od prijatnijih iznenađenja i tim koji igra na gol više, tome su u mnogome doprineli odlasci glavnih igrača tokom leta pa se tim sada nalazi na 19.mestu sa skorom 2-6-9 (12:29), u gostima su ostvarili jako loš učinak od 0 pobeda, 4 remija i 5 poraza (5:19). Realizacija deluje kao najveći problem ovog tima, kao i uopšte igra u napadu, što i ne treba da čudi kada se zna da su iz tima otišli Alioui, Bozok, Valdivia, Bouanga, Thioub i Mauasa, od kojih je sve zavisilo u ovom delu igre.

Za današnji meč u timu neće biti veznih igrača Deaux (10/0/0) i Fomba (14/0/0).

Očekujemo potpunu dominaciju domaćina koji bi trebalo da slavi u ovom meču i ostane na drugom mestu tabele.

PREDLOG za igru: 1&2-5 gola (1,65)


Nant – Anže

Ekipa Nanta kao i u prethodnim sezonima sakuplja bodove na svom stadionu i uz po neki bod na gostovanjima drži se u top 6-7 ekipa lige, trenutno su na 5.mestu sa skorom 9-2-7 i tim su sa najmanje remija u ligi, ali i među timovima koji su najviše puta na poluvremenu bili na nerešenom ishodu (11 od 18 mečeva). Trenutno su u solidnoj formi jer su slavili na 3 od prethodna 4 meča.

Za današnji meč trener domaćina ne može da računa na defanzivca Fabija (10/0/0), potom veznog igrača Girotto-a (17/0/0) i napadača Bambu (18/0/1 – 8 puta ušao sa klupe), tako da je najveći deo startera i važnih igrača na raspolaganju.

Što se tiče Anžea oni su odlično ušli u sezonu, ali kako to obično bude sa malim klubovima, kratak roster ne dozovoljava da se i zadrže na nekom visokom mestu,trenutno su na 10.mestu sa skorom 7-4-7, a ono što je njihov problema kao i sezonama unazad jesu igre na gostovanjima gde imaju učinak od 1 pobede, 2 remija i 5 poraza (5:17). Uz to u seriji su od 4 meča bez pobede (3 poraza i 1 remi).

U timu Anžea za večeras nema: drugog strelca tima Ninge (12/3/1), još jednog napadača Kange (4/0/0), kao i jako važnog veznog igrača Matihas Lage-a (18/1/3) koji je najbolji asistent tima i jedan od najvažnijih igrača kada je izgradnja igre u pitanju.

Danas je po nama Nant favorit u ovom meču pre svega zbog činjenice da je upravo njihov stadion mesto gde teško gube bodove, kompletan tim na raspolaganju, delimično oslabljen gost koji slabo igra van svog stadiona i po tradiciji ne ume da slavi u Nantu.

PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,55)


Monako – Lil

Neverovatan pad Monaka iako se zna da je od šampionskog tima od pre par sezona ostalo samo nekoliko igrača, trenutno se nalaze na 9.mestu i igraju dosta promenljivo, kao i prethodnih sezone česte povrede igrača i nikako da se tim okupi u najjačem sastavu, na svom terenu ove godine solidne igre i skor 5-2-1 (19:13), pre svega zanimljivi mečevi koji obliuju golovima. Otvorenu igru kada se mečevi igraju u Monaku pokazuje i činjenica da Monako upućuje prosečno 13,8 šuteva ka golu rivala, dok dopušta čak 12,8 pa i ne čudi broj golova.

Za danas u timu od važnih igrača nema samo Ballo Tourea (odbrana 11/0/0).

Ekipa Lila opet prikazuje jako dobre igre, čini se da se odlazak Pepea u Arsenal nije toliko osetio, a pravi pogodak pokazao se dolazak nigerijskog napadača Osimhena koji je prvi strelac tima, ono što je problem tima jesu igre na strani gde su slavili samo jednom uz 2 remija i 5 poraza i gol razlikom 5:11. U seriji su od 4 pobede zaredom pa se može reći da se nalaze u jako dobroj formi.

Za danas su treneru dostupni vi standardni igrači, a izostaće par igrača koji nemaju značajnu minutažu ove sezone.

Iako ekipa Lila na gostovanjima ove godine igra od 0-2 gola, gde je 6 od 8 njihovih mečeva na strani završeno u ovom rasponu, danas ćemo se ipak osloniti na otvorenu igru domaćina u nadi da će oba tima bar po jednom savladati protivničkog golmana, naročito ako se zna da je pre par dana u Francuskom liga kupa slavio Lil na ovom terenu 0:3.

PREDLOG: GG (kvota 1,70)


Tipovi bez analize:  Rems – Lion 1X&0-3 (1,80), Nica – Tuluz p/k 1 (1,60)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje