petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava majstorica Evrokupa, uzbudljivi mečevi

Danas su na programu 2 meča Evrokupa u kojima je će se odlučiti ko ide u polufinale.


Prvi meč na programu počinje u 20h u Bavarskoj gde će Bayern Munchen dočekati Unicaju. Bayern je dobio prvi meč sa 9 poena razlike, dok je u Malagi bilo 15 poena razlike za špance. Danas je potpuno nov meč, a po kladionicama je veliki favorit ekipa koju vodi srpski selektor Aleksandar Đorđević.

Utakmica je biti ili ne biti, a Đorđević je kao igrač 4x osvajao evropski kup. Izjavio je kako ne postoji ništa bolje od ovakvih utakmica, i on je spreman za izazov, a Maxi Kleber se raduje šansi za polufinale.

„Ponovo nas očekuje teška utakmica, imamo veliko poštovanje prema Malagi. Oni imaju mnogo evroligaškog iskustva, što se moglo videti u drugoj utakmici jer su igrali dosta agresivno i prilagodili se kriterijumu sudija. Naša odbrana ne sme da pati od grešaka u napadu“ – izjavio je Sale.

Bivši igrač Crvene Zvezde – Maik Zirbes u dresu bavaraca

Trener Unicaje govorio je o važnosti susreta: „Svi igači znaju koliko smo naporno radili prethodnih meseci i želimo da budemo u stanju da damo sve od sebe. Važno je dobro započeti utakmicu i kontrolisati meč. Imamo kvalitetne igrače koji mogu da donesu prevagu“.

Sumnja se da li će Jeff Brooks nastupiti, pošto je doživeo istegnuće članka u prošloj utakmici. „Jeff juče nije trenirao, posle kontrola pred meč će se znati da li će moći da pomogne ekipi“.

„Đorđević zna vrlo dobro Nedovića i dobro ga čuvaju, ali protiv toga moramo da nađemo lek. Znamo da može da pomogne na mnogo više načina osim poenterski. Vlro je dobar asistent i odličan defanzivac“ – izjavio je Plaza.


U drugom meču dana, Valencia će od 20:45 dočekati Khimki iz Moskve. Opet je domaćin favorit po kladionicama, ali oni koji prave kvote previše favorizuju ekipu i daju moskovljanima šanse u vidu koeficijenta 2,75.

Veliki problem za domaćina predstavljaju povrede, te će narandžasti biti sa 9 igrača u rotaciji. Pored ranije povređenih centra Slave Kravtsova i plejmejkera Antoan Diota (francuz kroz sezonu Evrokupa beleži 8,7 poena i 4,4 asistencije), u ekipi neće biti ni drugog pleja – Guillem Vives. Vives u Evrokupu igra prosečno 15 minuta i beleži 3,8 poena i 2,9 asistencija.

Trener Pedro Martinez izjavio je pred meč: „Ako iko sumnja u nas, reći ću samo da igramo na domaćem terenu. Tačno je da imamo povređenih igrača, ali to ne znači da će se moji igrači predati. Treniramo, igramo i živimo da igramo ovakve utakmice. Na neki način smo privilegovani i daćemo sve da pobedimo“.

Pred put u Španiju, trener moskovljana Duško Ivanović izjavio je na konfereciji za medije: „Posle dve odigrane utakmice timovi se vrlo dobro poznaju. Mi znamo kako igra Valencia, ali isto tako oni znaju kakvi smo mi. U trećoj utakmici trebamo biti stprljivi i ne dozvoliti da Valencia ubrza ritam igre. Moramo da sprečimo njihovu traniziciju i napade iz kontri zato što su u tom segmentu jako dobri. Ako ih zaustavimo, biće nam lakše. Imali smo težak meč VTB lige u subotu, ali sam siguran da nema problema sa kondicijom“.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje