četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava mastersa u Monte Karlu

Tradicionalno već godinama unazad prva polovina aprila je rezervisana za masters u Monte Karlu. Iako ovaj masters ne spada u one obavezne, i iako su se neki zalagali da turnir u Monte Karlu izgubi titulu mastersa, ovo mesto ima svoju dušu i istoriju, i prava je stvar što ovaj turnir i dalje spada u masters turnire.

Rafael Nadal je branilac titule. Mnogima zvuči neverovatno, ali Rafael Nadal je do sada u karijeri osvojio deset puta trofej u Monte Karlu pa mnogi za ove terene kažu da je to Nadalova druga kuća. Generalno gledano mesec april je Nadalov mesec, jer se u tom periodu održavaju skoro svi najveći turniri na šljaci na kojima Nadal već godinama dominira. Da li neko može da mu parira ove sezone ne znamo, ali treba biti realan i reći da u ovom trenutku ne postoji igrač koji može da mu parira na šljaci.

Od zvučnijih imena pored Nadala u Monte Karlu će igrati Marin Čilić koji je ujedno i drugi nosilac, Saša Zverev, Dominik Tim, David Gofan, Novak Đoković, Grigor Dimitrov i još mnogi.

Monte Karlo je ostao bez Rodžera Federera koji je će i ove sezone propustiti celu sezonu na šljaci. Ipak, organizatori turnira su se na to navikli, jer Federer i dok je bio mlađi u većini slučajeva je izbegavao ovaj turnir.

Igrači koji brane veliki broj poena:

1) Albert Ramos Vinolas je prošle sezone igrao finale. To mu je ujedno i najveći uspeh u karijeri. Njegova forma je daleko od idealne, ali sigurno ima u glavi činjenicu da je prošle sezone igrao finale, i da neko rano ispadanje ne dolazi u obzir. Na njega svakako treba obratiti u uvodnim kolima.

2) David Gofan je prošle sezone ispao u polufinalu od Nadala. Imao je problema sa povredom u poslednje vreme i sve od nje zavisi. Ukoliko je zdrav on sigurno opet može do samog kraja, jer njegov stil igre ide uz šljaku tako da treba obratiti pažnju na govor tela Belgijanca u uvodnim kolima.

3) Luka Pui takođe kao i Gofan brani polufinale. Pošto igra pred domaćim navijačima treba očekivati od njega dobre partije. On voli da igra ovde, jer je prošle sezone igrao polufinale, a godinu pre te je stigao do 16 najboljih. Ima igru za šljaku i valja na njega obratiti pažnju.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu iznosi 5 238 735 eura.

Povezani članci

5 Komentari

  1. Parovi 1.kola Monte Karla: Kokinaki-Hačanov (2), Simon-Manarino (2), Ćorić-Beneto (1), Rubljov-Hase (1), Krajinović-Lorenci (1), Sandgren-Kolšrajber (2), Donaldson-Ramos Vinjolas (2), Bautista Agut-Gojovčik (1), Per-Lope (2), M.Zverev-Ager Alasim (2), Pela-Švarcman (2), Sužita-Struf (2), Edmund-Dolgopolov (2), Fuksović-Medvjedjev (2), Nišikori-Berdih (2), Raonić-Katarina (1), Verdasko-Kueva (2). Kvalifikante čekaju Bedene, Đoković, Šapovalov, Gaske, Fonjini, Miler i Džumhur. Slobodni su Nadal, Tim, Dimitrov, Gofan, Pou, A.Zverev, Karenjo Busta i Čilić. Moglo bi da bude lako ovakvo četvrtfinale: Nadal-Tim/Rubljov, Ramos Vinjolas-Bautista Agut/Gofan, Pou/Švarcman-A.Zverev/Fonjini, Karenjo Busta/Berdih-Čilić/Kueva. Onda tipujem na polufinale Nadal-Bautista Agut, Švarcman-Čilić.

    • Odoste vi daleko kada je tipovanje u pitanju. Imajte na umu da većina ovih igrača nije odigrala nijedan meč na šljaci pa bi moglo da bude dosta iznenađenje. Mi bismo sačekali barem prvu rundu da vidimo kako će stvari da se odvijaju.

      • Jbg, u prognozama 1.kola gađao sam 11/15. A od potencijalnih četvrtfinalista koje sam nabrojao već su ispali Berdih i Kueva, a Čilić je nešto ozljeđen i to će lako da bude kraj nadanja za Čilića da će narednih tjedana nešto da uradi na šljaci.

  2. Četvrtfinale, šta mislite da će se desiti? Može li Nadal da dobije Tima, Gofan Dimitrova, Zverev Gaskea te Čilić Nišikorija?

    • Tek sad videh komentar. O Nadalovoj igri reči su suvišne. Sutra će i Dimitrova lagano da dobije nadamo se samo dobroj margini. Mislim da Gaske može da dobije Zvereva, a Čilić kao što se da videti ima problem sa kolenom pa mislim da Nišikori može da dobije.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje