četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava nove teniske sezone za muškarce

Teniska sezona samo što nije počela, i za razliku od prethodne koja je protekla u vidu dominacije Rodzera Federera i Rafaela Nadala , od ove se očekuje da bude mnogo zanimljivija i ujednačenija, jer se vraćaju svi teniseri koji su bili povređeni tokom prethodne sezone.

Mi smo se potrudili da vam ukažemo gde će najbolji teniseri sveta započeti novu sezonu.

Prvi igrač sveta Rafael Nadal novu sezonu je trebalo da započne na egzibiciji u Abu Dabiju. Ipak, povreda kolena koja ga dugo muči ga je sprečila da nastupi u Abu Dabiju, a kao što se moglo očekivati otkazao je i Brizbejn. Rafa je najavio svoj dolazak u Australiju 4. januara kada će početi svoje pripreme za Australijan open koji će mu biti prvi turnir u godini pod uslovom da povreda bude sanirana.

Rodzer Federer će nakon sjajne prošle sezone u kojoj je uzeo dva grend slema pokušati da bar ponovi rezultate iz 2017 godine. On je u paru sa Belidom Benčić vec doneo prvu pobedu Švajcarskoj na Hopman Cupu. Ovo bi trebalo biti jedina provera Federera pred Australijan open gde brani titulu koju je osvojio prošle sezone u epskom finalu protiv Nadala.

Treći igrač sveta Grigor Dimitrov posle sjajne završnice prošle sezone, u kojoj je uspeo da osvoji završni masters u Londonu, svoju novu sezonu tradicionalno počinje u Brizbejnu. Bugarin godinama unazad igra dobro na početku sezone, a to potvrđjuju i rezultati. Dimitrov je prošle sezone u Brizbejnu podigao pobednički pehar, a u Melburnu je stigao da polufinala u kom je poražen od Nadala u jednom fenomenalnom meču. Ako sve bude bilo kako treba Brizbejn bi trebao biti poslednja stanica pred Australijan open.

Predvodnik talasa mladih tenisera Saša Zverev u novu sezonu ulazi sa još većom željom da se nametne protiv stare garde tenisera. Prethodna sezona je za njega bila sjajna, jer je osvojio masters u Rimu, i imao još nekoliko sjajnih mečeceva na grend slemovima. Od njega očekujemo još bolju igru kao i rezultate. On će u paru sa Anđelik Kerber pokušati da donese trofej Nemačkoj na Hopman kupu, i to će biti  njegova poslednja provera pred Australijan open.

Dominik Tim je sezonu otvorio na egzibiciji u Abu Dabiju gde je poražen u prvom kolu od Kevina Andersona. Za razliku od prethodne sezone kada je prvi meč odigrao u Brizbejnu, on će ove godine svoj prvi zvanični meč odigrati u Dohi. S obzirom da neće biti Novaka u Dohi, Tim automatski postaje jedan od glavnih kandidata za trofej.

Marin Čilić koji je trenutno na šestom mestu na Atp listi svoju novu sezonu sada vec tradicionalno počinje u Indiji. Turnir koji se godinama igrao u Čenaju , sada ima novo mesto i igraće se u gradu Pune. Prošle godine Marin se nije baš proslavio u Čenaju, jer je u drugom kolu ispao od kvalifikanta Jozefa Kovalika. Ono što bi trebalo napomenuti jeste da je Marin raskinuo saradnju sa Jonasom Bjorkmanom tako da u ovom trenutku nema trenera.

David Gofan posle sjajne završnice 2017. godine u kojoj je stigao do finala završnog mastersa u Londonu, kao i finala Dejvis kupa, svoju sezonu počinje na Hopman kupu gde će u paru sa Elis Mertens predstavljati Belgiju.

Najbolji američki teniser Dzek Sok svojim sjajnim igrama uspeo je da se nadje o top 10 društvu na kraju prethodne sezone. On je iskoristio povrede najboljih igrača i na kraju zaigrao na završnom mastersu u Londonu na kom se nije obrukao. Za razliku od većine tenisera on ce pred Australijan open igrati na dva turnira. Prvi ce biti na Hopman cupu gde će u paru sa Koko Vandevej prestavljati Ameriku, a nakon toga Sok bi trebalo da zaigra Ouklendu.

Svetski broj devet Stan Wawrinka svoj povratak je najavio na egzibiciji u Abu Dabiju, ali je od nje odustao, jer jos uvek nije spreman nakon operacije kolena. Još uvek nemamo zvaničnu informaciju da li će Stan negde zaigrati, ali po nekim našim procenama najverovatnije će njegov prvi meč biti na Australijan openu gde je dva puta podizao pobecnički pehar.

I za kraj, poslednji član top 10 društva Pablo Careno Busta neočekivano je sezonu započeo na egzibiciji Abu Dabiju. Naime, on je upao na egzibiciju kao zamena za povredjenog Miloša Raonića. Nakon egzibicje trebalo bi da zaigra u Dohi, što ce mu biti poslednja provera pred Australijan open.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje