petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava za Svetsko 2017. (rukomet žene) Grupa C

Grupa C – Danska, Rusija, Crna Gora, Brazil, Japan, Tunis


Danska – Nemaju ni oni nekog većeg rezultata godinama unazad iako spadaju u red ponajboljih reprezentacija u ženskom rukometu, ali takav je sport. Nadolazeća zvezda danskog rukometa – Anne Mette Hansen, teže se povredila i propušta ovo prvenstvo, pa bi Danska, koja ima silu vrhunskih rukometašica trebalo da ovisi o Stini Jorgensen koja je tamo “alfa i omega” prethodnih prvensatva, bar što se igre u napadu tiče. Ali Danska i pored Stine ima vrhunske igračice u odličnim klubovima, tipa Line Jorgensen, Kristina Kristiansen, Maria Fisker i Sandra Toft. Imaju respekabilnu ekipu, videćemo šta mogu da urade, sa njima se baš nikada ne zna ali mislim da u ovoj konkurenciji u grupi imaju šansu za proći dalje, pa kako se dalje put otvori i kako budu igrale pre svega Stine, pa onda ostale igračice, možda Danska iznenadi pa dogura do samog kraja.


Rusija – Ruskinje na svoje prvo okupljanje uvek pozovu velik broj igračica pa je teško reći ko fali, a ko ne fali. Za finalni roster je to u redu, i Trefilov verovatno najbolje zna ko mu treba. Sastav kod Ruskinja nikad nije ni blizu isti kao na prethodnim igrama. Od igračica koje su pozvane za SP treba izdvojiti sledeće: Ilina, Vyakhireva, Managarova . Nema Kuznestove koja je odustala od poziva zbog povrede koju je imala. Tefilov zna svoj posao najbolje, dugo je kod Ruskinja i veerujem da je izabrao najbolje što može. Rusija ne bi trebalo da ima problema u ovoj grupi, a za dalje će same da vide.


Crna Gora – Eh, šta reci za Crnogorke. Adžić je smenjen minut pred pripreme zbog nekih nesuglasica. Zamenio ga je Johanson koji je pozvao Bulatović i Radičević koje nisu igrale neko vreme kod Adžića jer je bio neki sukob izmedu njih. Dolaskom njih dve, Crna Gora je drasticno jača i sa njih dve Crna Gora može imati fino Svetsko prvenstvo. U Crnoj Gori se dosta očekuje od Jauković koja ima strašan šut i ona bi uz Bulatović trebalo da predvodi bekovske šuterke. Crna Gora itekako ima šanse u ovoj grupi i ja ih dalje vidim.


Brazil – Brazil gotovo uvek najpre krene sa pripremama za Svetsko prvenstvo. Brazilke su davno doletele na evropsko tlo gde su odigrale par pripremnih utakmica. Brazil nakon osvajanja SP 2013, sledeće prvenstvo nije igrao najbolje, pa je ispao brzo, dok su na OI ispale u četvrtini finala. Imaju Brazilke odličan sastav sa dosta igračica koje igraju u Evropi, a tu treba svakako istaknuti jednu Amorim, Paulo Belo, Pessoa, Rocha i Arenhart. U ovoj grupi su po meni one jače od Japana i Tunisa, a mogle bi igrati za 3 mesto sa Crnom Gorom, recimo.Nisu se baš proslavile na par prijateljskih utakmica gde su recimo izgubile neke mečeve neočekivano.


Japan – Jako je teško bilo šta napisati jer je teško doci do informacija o igračicama koje ce nastupiti na ovom prvenstvu. Nije Japan nikada igrao neku preterano bitnu ulogu u ženskom rukometu na Svetskim prvenstvima, uvek su se vrtele od 14-20 mesta pa tako nekako i sada očekujem. Upale su u jako tešku gupu gde mislim da nemaju šta da traže dalje za prolaz, jer gore nabrojane selekcije su kvalitetnije od njih, borba izmedu njih i Tunisa za 5. mesto mi je nekako najrealnija, a isto tako Japan uvek ima problema sa visinom svojih igračica, jer su sve itekako male za rukomet.


Tunis – Za Tunis je recimo dosta lakše naći podatke nego li za Japan. Reprezentacija koja ne igra bitnu rolu u ženskom rukometu na Svetskim prvenstvima. Ovde su zahvaljujući 2. mestu, odnosno srebru na Africkom Prvenstvu, gde one uglavnom dodu do finala i izgube od Angole. Glavne igračice su svakako Mouna Chebbah i Ines Khouildi, dok se od reprezentacije izgleda oprostila legendardna Raja Toumi. Od ostalih igračica treba spomenuti igračice koje igraju još u Evropi, a to su Echraf Abdallah, Takoua Chabchoub, Manel Kouki i Fatma Sfar. Kao što rekoh, očekujem borbu za 5. Mesto sa Japanom.


Zahvaljujemo članu sajta t1x2.net Neagu na tekstu!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje