U okviru playoffa ACB Liga Endesa, sastaju se Valencia i Unicaja od 19:15. Valencia je u tabelarnoj fazi zauzela 4. mesto, dok je Unicaja izborila 5. i po pravilu su ovakvi mečevi neizvesniji u odnosu na ostale u playoffu.

Ove dve ekipe susrele su se čak četiri puta ove sezone, tako da imamo dovoljno materijala za analiziranje.

U prvom meču, Unicaja je slavila i tada su bili kompletni, dok se Valencia još uvek uigravala, a i Ponsarnau nije bio trener gostiju. Unicaja je slavila 86-73.

Slede Eurocup mečevi gde Valencia u prvom meču pobeđuje sa 85-74, dok u drugom 69-72 i tako Unicaja pada na drugo mesto u TOP16 fazi.

Pre tačno mesec dana Valencia na svom parketu dobija još jednom Unicaju i to sa 96-57.

Jasno je da je Valencia srušila nade Unicaji jer je osvojila Evrokup, tako da će se u playoffu boriti samo za prestiž.

Naš utisak je da je Valencia mnogo bolje ukomponovana ekipa, a i ono što su uradili u Evrokupu svakako dočarava njihov kvalitet.

Primetno je da Valencia na svom parketu igra jako efikasno i da je ponuđena granica za over poeni domaćin 82.5 sasvim pristojna. Međutim kladionice znaju da Matt Thomas, bek šuter Valencije neće igrati danas, a on je ove sezone postizao minimalno 15 poena na svim utakmicama protiv Unicaje. Osam utakmica zaredom, Valencia je postigla više od 82 poena na svom parketu. Tri poslednje utakmice kod kuće nije igrao Matt Thomas, ali uprkos tome, Valencia je opet išla u over.

U taboru Unicaje, upitan je samo Sasu Salin, dok se za ostale zna da će igrati. Napominjemo još jednom, Ryan Boatright je napustio klub, dok je Ruben Guerrero potpisao za Unicaju i igraće danas.

Primamljivi su nam i poeni koji se kotiraju na oko 157.5, međutim mi ćemo se danas bazirati na poene igrača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here