petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave turnira u Buenos Ajresu i Njujorku

Pored već najavljenih Roterdama i Dohe ove nedelje igraju se turniri u Buenos Ajresu i Njujorku, a evo i kratkih najava.

ATP Buenos Ajres:

Drugi turnir u nizu kada je južnoamerička sezona šljake u pitanju. Za tri klase je jači od turnira u Quitu, jer se ovde okupila grupa zaista dobrih igrača kada je šljaka u pitanju.

Najzvučnija imena su: Dominik Tim, Pablo Careno Busta, Kajl Edmund, Fabio Fonjini i još mnogi.

Titulu brani Aleksandr Dolgopolov koji neće igrati ove nedelje. On je u finalu bio bolji od Keija Nišikorija koji će svoju sreću potražiti na turniru u Njujorku i tamo pokušati da odbrani poene koje je osvojio ovde.

Igrači na koje treba obratiti su:

1) Karlos Berlok koji nije u formi to stoji. Stigle su ga i godine, ali kada se igra na šljaci onda ume da bude nezgodan. On je prošle sezone stigao do polufinala, dakle brani 150 poena što nije malo pogotovu za njega koji ne stiže tako često do završnica turnira. Ima sasvim povoljan žreb i svakako mu treba pružiti šansu.

2) Dominik Tim svakako spada među najboljim igračima na šljaci.
Prvi je nosilac i svakako jedan od favorita za osvajanje turnira.

3) Dijego Švarcman je igrač koji bi zasigurno mogao da stigne do samog kraja turnira. Iako na prvi pogled ne izgleda kao profesionalni sportista ovaj igrač ima neverovatno defenzivne sposobnosti koje su idealne za šljaku. On inače živi ovde u Buenos Ajresu tako da maltene igra kod kuće. Tu će pored njega biti porodica i najbliži prijatelji i sigurno će želeti da se pokaže u što bolje svetlu.

Turnir se igra za nagradni fond od 648 180 dolara.

ATP Njujork:

Izgleda da je Njujorku malo jedan grend slem pa su odlučili da u svoj grad dovedu još jedan ATP turnir. Ovo je najnoviji turnir koii će se igrati u dvoranskim uslovima na srednje brzom betonu.

Na ovaj turnir treba posebno obratiti pažnju, jer će biti idealan za igranje over gemova. Razlog je jednostavan, na ovom turniru će biti maltene svi najbolji serveri na ATP turu, Ivo Karlović, Džon Iznder, Sem Kveri, Kevin Andreson i jos mnogi.

Ono što je vredno pomena jeste da se Kei Nišikori vraća posle višemesečne pauze na najveći scenu pa ce biti zanimljivo videti njega nakon povrede.

Turnir se igra za nagradni fond od 748 450 dolara.

Nekih zanimljivih predloga nema, jer najbolje je videti prvo kako  se teniseri snalaze i igraju pa u odnosu na to sledećeg dana odigrati nešto.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje